IZNESITE DOKAZE I DAĆU OSTAVKU: Novi načelnik Centra bezbednosti Pljevlja Haris Đurđević odbacio sve optužbe na njegov račun

M. D.

24. 04. 2021. u 06:34

NOVOIMENOVANI načelnik Centra bezbednosti Pljevlja, Haris Đurđević, odbacio je sve otužbe koje su mu se prethodnih dana stavljale na teret. On je pozvao učesnika protesta protiv njegovog imenovanja, predsednike opštinskih odbora političkih partija koji su se obratili javnosti i Vladi CG, da prezentuju sve dokaze koje imaju protiv njega.

ИЗНЕСИТЕ ДОКАЗЕ И ДАЋУ ОСТАВКУ: Нови начелник Центра безбедности Пљевља Харис Ђурђевић одбацио све оптужбе на његов рачун

Haris Đurđević / Foto printskrin

Đurđević je u svom prvom obraćanju medijima pozvao i državne organe, da provere sve krivične i prekršajne navode koji mu se spočitavaju.

- Ukoliko se jedan odsto od izrečenih tvrdnji na moje ime dokaže, neće biti nikakav problem moja ostavka na mesto načelnika - kazao je Đurđević za lokalnu RTV Pljevlja. - Simptomatično da tokom litija 2020. niko nije pomenuo moje ime, niti da ima zamerke na moj rad i neprofesionalno postupanje. - Niko za taj period nije doveo moje ime u vezu sa izvršenjem krivičnih dela na štetu ljudi, koji su imali po mom shvatanju i ubeđenju, imali apsolutno zakonsko pravo da na taj način izraze svoje mišljenje, odnosno negodovanje sa donesenim Zakonom o slobodi veroispovesti.

On je istakao da će prioritet u radu CB biti krivično delo nanošenja teških fizičkih povredasugrađaninu B. Č., kao i krivično delo izvršeno neposredno nakon parlamentarnih izbora na štetu Islamske zajednice (IZ) izazivanje verske i nacionalne netrpeljivosti. Kaže da postoje i određena saznanja o mogućim izvršiocima oba krivična dela. Za napad na IZ postoje i materijalni dokazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)