ZAKAZAN PROTEST U PLJEVLJIMA: Građani negoduju zbog imenovanja Đurđevića za načelnika Centra bezbednosti

M.D.

20. 04. 2021. u 08:00

DANAS u 18 časova najavljen je protestni skup zbog imenovanja Harisa Đurđevića za načelnika Centra bezbednosti Pljevlja.

ЗАКАЗАН ПРОТЕСТ У ПЉЕВЉИМА: Грађани негодују због именовања Ђурђевића за начелника Центра безбедности

Foto: Fejsbuk

Organizator skupa je grupa građana Đurđevića optužuje za maltretiranje učesnika prošlogodišnjih litija i smatraju da nije dostojan da obavlja funkciju načelnika. Protest je najavljen putem društvenih mreža a organizatori uz poziv za protest poručuju da će protestovati dok Đurđević ne bude smenjen.

Više desetina građana protestvovalo je i predhodni dan ispred pljevaljskog Centra bezbednosti zbog imenovanja Đurđevića za načelnika CB Pljevlja.

Takođe, četiri partije iz Pljevalja zatražile su od premijera Zdravka Krivokapića, potpredsednika Vlade Drtitana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulića i diretira Uprave policije Zorana Brđanina da ponište odluku o imenovanju Harisa Đurđevića za načelnika Centra Bezbednosti Pljevlja.

Opštinski odbori Nove srpske demokratije, Demokrtata,Narodne demokratske partije i Pokreta za Pljevlja u saopštenju, nakon zajedničkog sastanka naveli su da imenovanje Đurđevića predstavlja direktnu uvredu za veliki dio građana Pljevalja kao i časnih policajaca.

Đurđević je u ponedeljak imenovan za načelnika od strane kolegijuma Uprave policije.

Do sada je obavljao poslove rukovodioca Jedinice za suzbijanje opšteg i privrednog kriminaliteta u CB Pljevlja.

-Dosadašnji načelnik Centra bezbednosti Pljevlja,Dragan Slavulj će biti raspoređen na druge poslove i zadatke u Upravi policije- naveli su u ponedeljak iz policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)