GRAĐANI BLOKIRALI CB PLJEVLJA: Traže povlačenje rešenja o postavljanju načelnika

M.D.

20. 04. 2021. u 18:55

ČETIRI partije iz Pljevalja zatražile su od premijera Zdravka Krivokapića, potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da ponište odluku o imenovanju Harisa Đurđevića za načelnika Centra bezbednosti Pljevlja.

ГРАЂАНИ БЛОКИРАЛИ ЦБ ПЉЕВЉА: Траже повлачење решења о постављању начелника

Foto: M.D.

Ispred CB nekoliko desetina građana blokiralo je ulicu, a proteste najavljuju sve dok se Đurđević ne povuče sa mesta načelnika CB.

Opštinski odbori Nove srpske demokratije, Demokrata, Narodne demokratske partije i Pokreta za Pljevlja u saopštenju navode da imenovanje Đurđevića, jednog od najbližih saradnika dosadašnjeg načelnika Dragana Slavulja, predstavlja uvredu za veliki deo građana Pljevalja kao i časnih policajaca.

- Ovim činom UP Crne Gore i oni koji je kontrolišu zauzela je apsolutno neprihvatljiv stav da su pljevaljski Srbi stvarno stajali iza incidenata koji su se dogodili nakon 30. avgusta u Pljevljima, šaljući i Bošnjacima i Muslimanima potpuno pogrešnu poruku o navodnoj ugroženosti i načinima ostvarivanja njihove bezbednosti. Takva ocena i akt koji je iz nje proizišao je apsolutna neistina, a najbolji dokaz je činjenica da za devet meseci organizovanja litija u Pljevljima nije zabeležen ni najmanji incident, čak su međunacionalni odnosi podignuti na značajno kvalitetniji nivo. Dokaz da su pokušaj montaže incidenata nakon 30. avgusta organizovali aktivisti DPS, čija smo imena objavili, jeste i to da već punih sedam meseci nisu procesuirani pred nadležnim organima za šta je jedan od najodgovornijih upravo imenovani Haris Đurđević - navodi se u otvorenom pismu.

 

Četiri partije su istakle da nemaju ništa protiv toga da Bošnjak ili Musliman bude šef policije u Pljevljima, "ali smo odlučno protiv da to bude etablirani pripadnik poraženog režima, jedan od najistaknutijih DPS vojnika, policijski siledžija i batinaš Haris Đurđević".

UZ DOKAZE

VERUJEM da niko nije nepogrešiv i uvek sam spreman da razmotrim svaku svoju odluku, pa i ovu oko imenovanja načelnika CG Pljevlja, ali samo ako postoje valjani dokazi koji bi me naveli na to. Odgovorni ljudi ne odlučuju na bazi glasina ili zbog atmosfere indukovanog pritiska. Sebe smatram odgovornim čovekom - rekao je v. d. direktora UP Zoran Brđanin.

ABAZOVIĆ: ISPITAĆEMO SVE

ISPITAĆEMO da li su građani Pljevalja protestovali zbog neprofesionalnog postupanja novog načelnika CB Pljevlja Harisa Đurđevića - rekao je Abazović. - Podržavam ako se radi o profesionalnom propustu direktora policije, ali ako je on zbog nacionalnog, političkog ili verskog opredeljenja, neprihvatljiv za određenu grupu ljudi, to je apsolutno neprihvatljivo. Neće ulica postavljati načelnike CB u Crnoj Gori - rekao je Abazović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri