KOMITE POKUŠALE DA BLOKIRAJU PUT PREMA PODGORICI: Popeli se na službeno vozilo Vlade - policija ne dozvoljava prolaz (VIDEO)

V.K.

08. 04. 2021. u 11:45

КОМИТЕ ПОКУШАЛЕ ДА БЛОКИРАЈУ ПУТ ПРЕМА ПОДГОРИЦИ: Попели се на службено возило Владе - полиција не дозвољава пролаз (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

ISPRED zgrade crnogorske vlade u Podgorici u 11 sati trebao je da počne skup povodom izmene Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmene Zakona o registru prebivališta i boravišta sa čime bi bilo pojednostavljeno dobijanje crnogorskog državljanstva.

Priastalice DPS i Patriotsko-komitskog saveza (PKS) krenule su iz Nikišića ka Podgorici, ali ih je policija zaustavila.

Na snimku se vidi grupa građana koja se popela na vozilo "mercedes" (PF CG 301), koje pripada sektoru za poslove protokala, Generalnog sekretarijata vlade.

Okupljeni su se u pokušaju da spreče prolazak vozila, popeli na službeno vozilo.

Dve osobe koje su se popele na haubu vozila, pošto je ono krenulo su pale na put.

Policija građanima koji su se uputli ka Podgorici, ne dozvoljava prolaz, bez valjanih papira.

Ispred zgrade vlade okupili su se pripadnici Patriotsko-komitskog saveza u protestu protiv najavljene odluke vlade o izmeni odluke o državljanstvu i Zakona o prebivalištu.

Protest je počeo uprkos saznanjima podgoričkih medija da ova odluka nije ni bila planirana na dnevnom redu vlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Mladen

08.04.2021. 13:06

Hoće Milo opet na vlast silom kao na Žutoj gredi, al mu ne nema Bulatovića i ostalih Srba koji su ga tada doveli na vlast, a on im posle zabio nož u leđa.