EU SE OGLASILA O SMENI LEPOSAVIĆA: Mnogo reči bez suštine i poruke

V. K.

06. 04. 2021. u 14:38

EU upoznata je sa inicijativom za smenu ministra pravde Vladimira Leposavića saopšteno je iz Evropske komisije, uz podsećanje da EU odbacuje i osuđuje "svako negiranje, relativizovanje ili pogrešno tumačenje (tzv.) genocida u Srebrenici."

ЕУ СЕ ОГЛАСИЛА О СМЕНИ ЛЕПОСАВИЋА: Много речи без суштине и поруке

Foto: Depositphotos

- Upoznati smo sa inicijativom premijera Zdravka Krivokapića za razrešenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Leposavića u svetlu njegovih komentara o Srebrenici - saopšteno je iz EK.

- Poštovanje ljudskih prava i vladavine prava su temeljne vrednosti EU i kao takve ključni elementi procesa pristupanja EU, koji određuju ukupni tempo pregovora Crne Gore o pristupanju EU.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)