NAJNOVIJA INFORMACIJA: Leposavić neće podneti ostavku, sutra se obraća javnosti

Novosti online

05. 04. 2021. u 19:55

MINISTAR pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić najverovatnije će se sutra obratiti javnosti.

НАЈНОВИЈА ИНФОРМАЦИЈА: Лепосавић неће поднети оставку, сутра се обраћа јавности

Foto Skupština CG

Očekuje se da će Leposavić održati vanrednu pres konferenciju na kojoj će poručiti da nema nameru da podnese ostavku na mesto ministra i pored insistiranja premijera Krivokapića.

Podsećamo, premijer Zdravko Krivokapić je danas pokrenuo postupak za smenu ministra Leposavića zbog njegove izjave o Srebrenici. Zahtev za smenom je odmah prosledio Skupštini. Partije parlamentarne većine su nakon sastanka su decidno odbile mogućnost da u Skupštini podrže premijerov zahtev. Jedina nepoznanica je kako će se URA držati tokom glasanja, ali se po izjavi Filipa Adžića može naslutiti njihov stav po ovom pitanju.

Sa druge strane, opozicija DPS, SDP, SD i manjinske partije će glasati za smenu Leposavića.

Krivokapićev zahtev izazvao je nevericu među narodom koji je u nekoliko gradova izašao na ulice i podržao Vladimira Leposavića i tom prilikom jasno izrazio stav o premijerovoj politici i jutrošnjem potezu koji je ocenio izdajničkim.

Podsećamo, Leposavić je na prvom “premijerskom satu” rekao da je “spreman da prizna da se u Srebrenici dogodio zločin genocida” kada to bude, kako je rekao, nedvosmisleno utvrđeno. Dodao je i da je u međuvremenu Haški tribunal izgubio legitimitet.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024