NEĆE BITI VOJNOG POLIGONA: GI "Sačuvajmo Sinjajevinu" o pretnjama bivšeg ministra

M. SEKULOVIĆ

31. 03. 2021. u 06:34

GRAĐANSKA inicijativa "Sačuvajmo Sinjajevinu" neće odustati od borbe za zdravu, ekološku, stočarsku i turističku Sinjajevinu i ona nikada neće biti vojni poligon.

НЕЋЕ БИТИ ВОЈНОГ ПОЛИГОНА: ГИ Сачувајмо Сињајевину о претњама бившег министра

Foto Arhiva

Da bi neko ubio Sinjajevinu, prvo će morati da pobije sve nas stočare, ekološke aktiviste i borce za ekološku Crnu Goru. Pretnje koje stižu iz redova bivše vlasti su zabrinjavajuće i pokazuju svu snagu njihovih "argumenata", a to je gola sila.

Ovako su juče iz GI "Sačuvajmo Sinjajevinu", reagovali na tvrdnje bivšeg ministra odbrane Crne Gore Predraga Boškovića, upućene novoj ministarki Oliveri Injac, koje su ličile na "pretnju". "Na Sinjajevini će biti vojni poligon, svidelo se to vama ili ne", kazao je Bošković u Skpštini, besan zbog izgubljenog duela sa Injac.

OČEKIVANjA

GRAĐANI od nove vlade očekuju da se odluka o vojnom poligonu stavi van snage i da se Sinjajevina prepusti poljoprivrednicima.

- Ne želimo kalkulacije i neodređene odgovore, nego jasna dela. Prvo i osnovno je da se poništi odluka o vojnom poligonu. Ukoliko se odluka o vojnom poligonu ne poništi u što kraćem vremenskom roku, GI "Sačuvajmo Sinjajevinu" počeće sa novim protestima već u maju - saopšteno je iz ove nevladine organizacije.

- Bivši ministar odbrane Predrag Bošković svojim neprestanim istupima na račun Sinjajevine, pokazuje posesivnu opsednutost našom planinom. Njegov način ophođenja prema Sinjajevini i nama kao njenim braniteljima pokazuje da gospodin Bošković sve radi iz ličnih pobuda, a ne profesionalnih. Ipak on će ostati zapamćen kao jedini ministar odbrane koji je umesto da brani, objavio rat sopstvenom narodu. Taj rat je, hvala Bogu i narodu Crne Gore, izgubio - tvrde iz GI "Sačuvajmo Sinjajevinu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?