MILAN KNEŽEVIĆ: Vreme je da se kaže istina o NATO agresiji na SRJ

Tanjug

24. 03. 2021. u 10:27

NA DANAŠNjI dan pre 22 godina NATO snage izvršile su agresiju na tadašnju SR Jugoslaviju, u čijem sastvu je bila Crna Gora, a jedan od lideraa DF-a, dela vladajuće koalicije, Milan Knežević, kaže da se nada da će nova vlada prekinuti praksu ćutanja o svim, pa i o ovoj bolnoj temi i da će se konačno čuti istina o tom događaju.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Време је да се каже истина о НАТО агресији на СРЈ

Foto arhiva

- Mi uvažamo geopolitičku činjenicu da je naša država postala članica NATO-a, ali smo svesni činjenice da se to desilo u Skupštini bez referenduma posebno imajući u vidu da nas je NATO bombardovao 24. marta 1999. godine. To bombardovanje trajalo je punih 78 dana, a prve žrtve tog bombardovanja bile su u Crnoj Gori. Procentualno i po broju žrtava i po uništenoj infrastrukturi Crna Gora je više stradala nego Srbija - kaže Knežević .

Ističe da je karakteristika prethodnog crnogorskog režima ćutanje o tome šta se dešavalo za vreme NATO agresije.

- Nikada se nije povela nijedna ozbiljna debata niti javna rasprava sa predstavnicima NATO-a i sa članovima porodica žrtava i protivnicima učlanjenja Crne Gore u NATO - rekao je Knežević koji je predsednik Demokratske narodne partije, članice DF-a.

Knežević očekuje da će nova vlada Zdravka Krivokapića pokazati dovoljno senzibiliteta i državne mudrosti da otvori raspravu na ovu temu i na sve bolne teme kako bi se, kaže, suočili sa nedavnom prošlošću koja nas i dalje deli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!