DONACIJA TURSKE: Ministarstvo odbrane Crne Gore dobilo na poklon 30 pušaka

M. S.

23. 03. 2021. u 14:21

VOJSKA Crne Gore dobila je na poklon od Republike Turske 30 automatskih pušaka, vrednih oko 38.500 evra.

ДОНАЦИЈА ТУРСКЕ: Министарство одбране Црне Горе добило на поклон 30 пушака

Foto: M. S.

Ovo je saopšteno iz Ministarstva odbrane Crne Gore, uz napomenu da su vršilac dužnosti generalnog direktora Direktorata za logistiku potpukovnik mr Veljko Mališić i vojni ataše Republike Turske u Crnoj Gori pukovnik Muhamed Kablaj, na sastanku povodom primopredaje ocenili da je donacija pokazatelj uspešne saradnje dvije zemlje, naglasivši da će se ona nastaviti. 

Foto: M. S.

- Predmet donacije su puške MPT-55 i MPT-76, koje imaju identična konstruktivna rešenja, ali koriste različite NATO kalibre, 5,56x45mm i 7,62x51mm. Reč je o pouzdanom oružju, dizajniranom tako da nesmetano funkcioniše u ekstremno toplim i hladnim uslovima. Opremljeno je „pikatini“ šinama koje omogućavaju montiranje dodatne opreme, poput optičkih nišana, laserskih obeleživača cilja i slično, saopštilo je Ministarstvo odbrane Crne Gore.

Foto: M. S.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima