KORONA UZIMA DANAK: Na udaru virusa ponovo najveće opštine na severu, Bijelo Polje i Berane

M. S.

20. 03. 2021. u 06:34

EPIDEMIOLOŠKA situacija na severu Crne Gore, posebno u dvema najvećim opštinama, Bijelom Polju i Beranama, poprima dramatične razmere.

КОРОНА УЗИМА ДАНАК: На удару вируса поново највеће општине на северу, Бијело Поље и Беране

Foto opština Bijelo Polje

Bolnice u ova dva grada su pune, što posebno važi za Opštu bolnicu u Beranam, koja je glavna kovid-bolnica za sever Crne Gore.

U proteklih nedelju dana u Bijelom Polju, koje je zaključano, zaraženo je čak 225 građana, a umrlo 10! U isto vreme u susednim Bernama, virusom je inficirano 138 građana, dok je sedam pacijenata preminulo. Inače, u Bijelom Polju trenutno je zaraženo čak 540 građana, a u Beranama 320.

- Sve je više zaraženih koronom. Ljudi nikako da se ponašaju odgovornije - kažu lekari iz beranske bolnice koja u Crnoj Gori uživa ugled zdravstenog centra u kome se lekari dosta dobro nose sa ovom pošasti.

Operativni štab za kontrolu implementacije mera protiv zarazne bolesti kovid 19 Opštine Berane konstatovao je da je došlo do usložnjavanja epidemijske situacije i da je u skladu s tim potrebno obezbediti pojačanu kontrolu poštovanja mera.

- U narednom periodu biće pojačno zajedničko delovanje Komunalne policije, Službe za inspekcijske poslove, zatim tržišne, sanitarne i turističke inspekcije, kao i Centra bezbednosti - saopšteno je iz Operativnog štaba.

IMUNIZACIJA

U OBJEKTU Dnevnog centra TISA sprovodiće se vakcinacija građana Bijelog Polja. Oni koji su iskazali interesovanje za imunizaciju biće pozivani po prioritetnim grupama. Pelcovanje će početi u nedelju za starije od 80 godina, a potom i za ostale građane po prioritetnim grupama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)