MILOVI AGENTI ŠPIJUNIRALI AMFILOHIJA I LIDERE DF: Krivične prijave protiv bivših čelnika ANB

V. K. - S. Đ.

26. 02. 2021. u 10:30

OD početka prošle godine, pa do parlamentarnih izbora 30. avgusta, u vreme održavanja litija kao vida prostesta sveštenstva Mitropolije crnogorsko-primorske i građana protiv usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti, agenti tajne službe svakodnevno su nezakonito pratili i snimali blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, kao i opozicione političare, novinare...

МИЛОВИ АГЕНТИ ШПИЈУНИРАЛИ АМФИЛОХИЈА И ЛИДЕРЕ ДФ: Кривичне пријаве против бивших челника АНБ

Foto S. Đ.

Specijalno državno tužilaštvo i njihov Specijalni policijski tim za to su osumnjičili bivšeg šefa Agencije za nacionalnu bezbednost Dejana Peruničića i njegovog podređenog Srđu Pavićevića. Po Peruničićevom usmenom nalogu Pavićević je tajnim agentima naređivao da svakodnevno, makar po dva sata, snimaju i prate aktuelnog premijera Zdravka Krivokapića, predsednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića, lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića, predsednika Socijalističke narodne partije Vladimira Jokovića. Navodno su snimani i praćeni još poslanici DF: Slaven Radunović i Milo Božović, Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović, predsednik Opštine Budva Marko Bato Carević, funkcionerka Demokrata Nevena Bošković Ćirović i novinar Televizije Vijesti Petar Komnenić.

praćenje Milan Knežević i Andrija Mandić, Foto Novosti

Šef Specijalnog policijskog tima Dragan Radonjić kazao je da su postupali po prijavi šefa ANB-a Dejana Vukšića koji je dostavio dokaze o nezakonitom postupanju prethodne garniture tajne policije.

- Peruničić i Pavićević su saslušani u svojstvu osumnjičenih - kazao je Radonjić.

Milivoje Katnić, glavni specijalni tužilac, kazao je da su tajni agenti po sat ili dva, svakog dana nezakonito pratili i snimali ljude.

- Za sada ne znamo da li je i za šta taj materijal korišćen - kratko je kazao Katnić.

Amfilohije Radović, Foto Privatna arhiva

Posle pada režima Mila Đukanovića 30. avgusta prošle godine, usledilo je paljenje poverljivih dokumenata tajne državne službe na Žabljaku. Aktuelni šef ANB-a Dejan Vukšić kazao je da su pojedini pripadnici te službe nezakonito prisluškivali i pratili građane, a zatim uništili dokumentaciju o tome. U plamenu su nestala imena doušnika i bliskih saradnika crnogorske tajne službe, kao i onih koji su "crtani" kao bezbednosno interesantne ličnosti iz sveta politike, pre svega dojučerašnje opozicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju