NAPER SPASIO ADU BOJANU: Plaža je počela da se formira sa obe strane, zaustavljena erozija

B.D.

24. 02. 2021. u 22:56

USPELI smo da spasimo Adu Bojanu, barem privremeno, jer je plaža počela da se formira sa obe strane napera, kazao je danas ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović nakon obilaska Ade Bojane.

НАПЕР СПАСИО АДУ БОЈАНУ: Плажа је почела да се формира са обе стране, заустављена ерозија

Foto: MEPG

Naper na Adi poslužio je kao eksperiment koji će dati upute na koji način u budućem periodu trajno zaustaviti eroziju plaže i zaštiti ovaj prostor, poručio je ministar

- Naper je uradio svoje, mi smo već na ovom delu formirali plažu, što nam ukazuje da ovaj naper počinje da funkcioniše. Treba tražiti rešenja, koja su estetski i ekološki prihvatljiva. Napravićemoo idejno rešenje šta je najbolje, projektne zadatke i gledati da taj problem trajno rešimo, ne kao do sada. Ovo su sve privremena rešenja. S obzirom da mi nemamo iskustva, da bi ušli u tako neke projekte, treba da konsultujemo neke koji su nešto slično radili u svetu, na primer  u Dubaiju, kazao je ministar  Mitrović. 

On je danas sa državnim sekretarom za ekologiju Danilom Mrdakom obišao radove na postavljanju napera na plaži na Adi Bojani i tom prilikom izrazio zadovoljstvo načinom napredovanja sprovođenje projekta hitnih mera čiji je autor prof. Savo Petković.

Iz Ministarstva ističu da je naper interventna mera, te da će se raditi na njegovom vizuelnom izgledu, kako Ada ne bi ovako dočekala sezonu. 

Ministarstvo ekologije spremno je da pomogne,kada su pripreme nudističkog naselja za sezonu u pitanju, ali ne finansijski. Ono što je neophodna uraditi pre sezone  je izgradnja novog restorana, uklanjanje i sanacija apartmana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)