„SVAKA VAŠA REČ PODRŠKE SE ČUVA KAO DRAGOCENOST“: Bratstvo pravoslavne omladine Crne Gore uputilo čestitku patrijarhu Porfiriju

V. K.

22. 02. 2021. u 10:57

BRATSTVO pravoslavne omladine Crne Gore uputilo je čestitku patrijarhu Porfiriju, koji je stao na čelo Svetosavske srpske crkve i srpskog naroda, uz poruku da je uz njega pravoslavna omladina podlovćenske države.

„СВАКА ВАША РЕЧ ПОДРШКЕ СЕ ЧУВА КАО ДРАГОЦЕНОСТ“: Братство православне омладине Црне Горе упутило честитку патријарху Порфирију

Foto: P. Milošević/Tanjug/Zoran Žestić/AP Photo/Darko Vojinović

-Uz Vas je, kao što ste Vi srcem bili uz narod naš tokom veličanstvene godine litija u Crnoj Gori. Svaka Vaša reč podrške se ovde pamti i čuva kao dragocenost. Uz Vas smo, kao što smo bili uz Vaše časne prethodnike –patrijarha Pavla koji je osnivanje i rad Bratstva pravoslavne omladine Crne Gore  blagoslovio, i njegovog naslednika patrijarha Irineja, koji je uvek dočekivan sa oduševljenjem u slobodarskoj Crnoj Gori. Znamo da pred Vama stoje složeni i važni izazovi, ali mi spremno čekamo da Vam u svemu pomognemo i srcem i mišicom junačkom, kad god i gde god bude trebalo. Vodite nas putem svetoga Save Ravnoapostolnog, čuvajte nam naše Kosovo i Metohiju kao zenicu oka našega, prigrlite sav naš narod širom sveta, budite nam oslonac, učitelj i nadahnitelj za svako dobro delo. Neka naša sveta Crkva i naš narod u Vama ima čist obraz, svetlo lice i jasan pogled pred burama ovoga sveta, kojih u naše dane ne manjka, kako na crkvenom, tako i na društvenom i narodnom planu. Ne sumnjamo u to da ćete, pomoću Božijom i svetih srpskih arhiepiskopa i patrijaraha, brod naše Crkve voditi nepokolebljivo putem istine Božije. Očekujemo Vas, Vaša svetosti, da dođete među nas, da Vam i lično posvedočimo našu ljubav ovde, u oslobođenoj Crnoj Gori, a mi ćemo pohitati gde god Vaša svetinja pozove i uznositi stalne molitve za Vas da pravilno upravljate rečju istine Hristove, kličući: Dostojan! Mnogaja ljeta! - poručuje predsednik Bratstva pravoslavne omladine Crne Gore Ivan Bulatović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!