POŠTUJTE SKRAĆENO RADNO VREME: U Pljevljima nema povećanja broja obolelih od korone, ali nadležni apeluju na poštovanje mera

M. D.

16. 02. 2021. u 18:31

EPIDEMIOLOŠKA situacija u gradu pod Golubinjom u ovom trenutku ne izlazi iz okvira koje je imala i prethodnih dana, uprkos medijskim navodima o povećanom broju obolelih.

ПОШТУЈТЕ СКРАЋЕНО РАДНО ВРЕМЕ: У Пљевљима нема повећања броја оболелих од короне, али надлежни апелују на поштовање мера

Foto: Medijabiro

 

Ovo je saopštio komandir Službe zaštite i spašavanja Opštine Goran Čavić.

- Mi nemamo takve informacije. Na primer, situacija sa Opštom bolnicom Pljevlja je takva da na odelenju ima 14 bolesnika, u odnosu na nekadašnje stanje kada je znalo da bude i po 20 do 25 bolesnika - rekao je Čavić u izjavi za agenciju Mediabiro.

Situacija je slična i kada su u pitanju pregledi u kovid ambulantama, odnosno, nije uočeno povećanje broja zaraženih. Ipak, zbog nove metodologije Instituta za javno zdravlje, kako je objasnio Čavić, Opštinski tim za zaštitu i spasavanje nema podatke o broju izlečenih niti preminulih.

- Skrenuo bih pažnju našim građanima da je radno vreme ugostiteljskih objekata do 18 časova, i apelovao bih da se poštuje to radno vreme. Imali smo situacije u nekoliko ugostiteljskih objekata gde je došlo do prekoračenja radnog vremena, pa su komunalna policija i sanitarne službe reagovale u skladu sa svojim ovlaštenjima - naveo je komandir Službe zaštite i spašavanja.

Apelovao je na građane Pljevalja da poštuju mere koje su trenutno na snazi, uz primedbu da se osnovne mere opreza nisu izmenile – nošenje maske, držanje distance i pranje ruku.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju