ZA ČASNIM KRSTOM PO DANU: U Herceg Novom do časnog krsta prvi doplivao Ivan Đurišić

V.V.

19. 01. 2021. u 16:08

BOGOJAVLjENjE je tradicionalno u Herceg Novom obeleženo plivanjem za Časni krst. Zbog epidemiološke situacije na Škveru je bilo manje i posmatrača i plivača, ali su uživali u prelepom danu. Do Časnog krsta prvi je doplivao Ivan Đurišić i poručio da je dan kao od Boga dat.

ЗА ЧАСНИМ КРСТОМ ПО ДАНУ: У Херцег Новом до часног крста први допливао Иван Ђуришић

V.V.

- Imao sam ogromnu želju da posle pet, šest godina učestvujem u plivanju za Časni krst. Nije bilo teško, a nije bilo ni hladno, jer je bilo sa verom u Boga, rekao je Ivan.

 Njemu je pripao  zlatni medaljon, dar hercegnovske crkvene opštine , a nagrađen je srebrnim medaljonom koji je priložio Savo Damjanović  i najmlađi učesnik sedmogodišnji  Milan Bogdanović.   O Bogojavljanju i tradiciji plivanja za Časni krst besedio je protojerej Nikola Todorović.

V.V.

- U miru Božijem, kao i onda u reci Jordanu i mi smo se sabarali danas  da osvetimo more, da se nama ponovo i opet otkrije taj trojedini Bog, da  primimo Boga u svoja srca i da pogledamo u otvoreno Nebo. U narodu postoji verovanje da se u ponoć otvaraju nebesa, da bismo  tamo uledali onoga, koji je nemeriv, nesagledljiv ali silan  i u ljubavi svojoj  moćan, poručio je otac Nikola.

–  Ovo je još jedna litija, koju uznosimo na nebo, a ove godine prinosimo ovaj podvig  našem blaženopočivšem  mitropolitu Amfilohiju, poručio je otac Nikola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!