RODITELJI U ZATVORU, DECA U DOMU: U Baru osuđeni supružnici, državljani Srbije

B. Dabić

04. 01. 2021. u 14:53

SUPRUŽNICIMA izrečena kazna zatvora i produžen pritvor, a čevoro deca u Domu bez roditeljskog staranja.

РОДИТЕЉИ У ЗАТВОРУ, ДЕЦА У ДОМУ: У Бару осуђени супружници, држављани Србије

Ilustracija policija Foto Depositphotos

Ovo je epilog nasilja u porodici koje se dogodilo u Baru početkom decembra prošle godine, kada su deca najstarije 15, a najmlađe tri godine nakon fizičkog sukoba roditelja smešteni  u prihvatilište Doma bez roditeljskog staranja u Bijeloj.


Osnovni sud u Baru doneo je prvostepenu presudu i bračnom paru Zoranu Đurđeviću i Danijeli Grujanović, koji su uhapšeni nakon nasilja u porodici, odredio kaznu zatvora. Đurđević i Grujanović su državljani Srbije sa boravkom u Baru.

Podsetimo, deca su smeštena u Dom nakon  što je suprug prijavio nasilje u porodici, a policija potom uhapsila oboje supružnika, kojima je tada  postupajući sudija za istragu odredio pritvor do 30 dana.

- Zbog krivičnog dela nasilje u porodici Zoran Đurđević je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od  sedam meseci. Danijela Grujanović je osuđena po osnovu dva krivična dela – nasilje u porodici i nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti osuđena je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od devet meseci. Oboma je pritbor produžen - kazala je PR Osnovnog suda u Baru sudija Tamara Spasojević.    
Deca duži period su živela  u disfuncionalnoj porodici. Nasilje u ovoj porodici nije se dogodilo prvi put.

Naizmenično su supružnici, bili u „ulozi“ nasilnika i žrtve, a deca svedoci nemilih scena brutalnosti.

U porodičnoj drami koja se dogodila u decembru žena je supgruga udarila letvom po glavi, a on nju prijavio policiji. Oboje su zbog nasilja u porodici poznati od ranije i policiji i nadležnim tužiocima i sudijama.

Za sve vreme njihovog zajedničkog života koji traje posljednjih četiri – pet godina, najstarije dete najčešće je brinulo o mlađoj braći i sestrama.

ZA DECU BI BILO NAJBOLjE REŠENjE HRANITELjSKA PORODICA


Nakon nasilja u  porodici, u  Centru za socijalni rad Bar su procenili da je za četvoro dece za sada  prihvatilište  „iznuđeno, ali najbolje rešenje“.

-Duže vremena deca su bila prepuštena sama sebi, zanemarivana od strane roditelja koji su  u konfliktnim odnosima. Iznuđeno je bilo da decu smestimo u prihvatilište u Bijeloj. U ovom trenutku to je najbolje rešenje. Dugoročno, smatramo da bi riješenje bilo djecu smjestiti u hraniteljsku porodicu, ali nije poželjno ni razdvajati ih - kazao je direktor Centra za socijalni rad Slobodan Đonović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju