SRAMAN POTEZ ĐUKANOVIĆA: Vratio Zakon o slobodi veroispovesti na ponovno odlučivanje!

V.K.

02. 01. 2021. u 14:55

MILO Đukanović, predsednik Crne Gore, vratio je na ponovno odlučivanje zakone koje je Skupština donela 29. decembra 2020.godine, saopšteno je iz kabineta predsednika. Među njima je i Zakon o slobodi veroispovesti.

СРАМАН ПОТЕЗ ЂУКАНОВИЋА: Вратио Закон о слободи вероисповести на поновно одлучивање!

Foto AP

Kao sporni razlog Đukanović je ocenio pitanje kvoruma koji se, kako se navodi u saopštenju, utvrđuje primenom elektronskog sistema za glasanje, na način što je svaki poslanik dužan da se lično identifikuje (prijavi) ubacivanjem identifikacione kartice u poslanički pult na svom sedištu ili na osnovu evidencije generalnog sekretara Skupštine.

- Stoga je otvoreno pitanje da li je prilikom početka predmetne sednice i usvajanja njenog dnevnog reda postojao kvorum, a samim tim i pitanje demokratskog legitimiteta, kao i usaglašenosti usvojenih zakona sa Ustavom Crne Gore i važećim pravnim propisima. Takođe, ukazujem i na otvoreno pravno pitanje konstatovanja prestanka mandata poslaniku Filipu Adžiću i potvrđivanja mandata Suade Zoronjić, s obzirom na većinski donešenu negativnu odluku Državne izborne komisije, kao i na ukupnu parlamentarnu praksu u Crnoj Gori da se mandat člana Parlamenta potvrđuje tek na predlog tog nezavisnog institucionalnog autoriteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!