DANAS JE POČEO OPŠTI NAPAD NA SRBIJU I VUČIĆA: Milutin Đukanović apeluje da se prestane sa napadima na srpsko rukovodstvo

V. K.

14. 12. 2020. u 17:02

PREDSEDNIK Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Milutin Đukanović reagovao je danas zbog intenziviranja napada na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

ДАНАС ЈЕ ПОЧЕО ОПШТИ НАПАД НА СРБИЈУ И ВУЧИЋА: Милутин Ђукановић апелује да се престане са нападима на српско руководство

Foto: NSD

- Danas je počeo opšti napad u regionu na predsednika Srbije Aleksandra Vučića. To nije nimalo slučajno. Naravno, ni mediji u Crnoj Gori koji su antisrpski ili su još pod kontrolom Mila Đukanovića, nisu ostali izvan toga napada, već su u njemu uzeli intezivno učešće. Nova srpska demokratija želi da se u Crnoj Gori za sva vremena prekine sa praksom neosnovanih napada na predsednika Srbije, ma ko bio na toj poziciji. 

A što se tiče aktuelnog predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, potpuno je jasno zašto je meta napada starih srpskih neprijatelja u regionu koji su udruženi danas udarili na njega - saopštio je Đukanović, podsetivši da je Vučić uspeo da oporavi Srbiju - što smeta srpskim neprijateljima. 

- Srbija je trenutno na prvom mestu u Evropi po privrednom rastu (rastu bruto domaćeg proizvoda) i na toj poziciji se nalazi već punih 12 meseci. Srbija je imala rast od 6.2 odsto u četvrtom kvartalu prošle godine i po tome je na 1. mestu u Evropi. Srbija je imala rast od 5.2 odsto u prvom kvartalu ove godine i po tome je na 1. mestu u Evropi. Srbija ima najmanji pad ekonomije od početka Kovid krize u martu i ovu godinu će završiti na prvom mestu po procenama MMF-a i Evropske komisije. Za to vreme javni dug Crne Gore će preći 100 odsto BDP-a na kraju ove godine. Srbija ima najnižu stopu javnog duga u regionu (i pored najvrednijeg paketa pomoći privredi i građanima zbog Kovida) u iznosu od 6 milijardi evra što je 12.7 odsto BDP- a Srbije. I zato Srbija na finansijskom tržištu dobija novac sa kamatom 1,06 odsto a Crna Gora gotovo tri puta nepovoljnije 2,875 odsto. Možemo ređati različite ekonomske parametre i iz svakog izvesti zaključak da je Srbija najbolja u regionu. To je ono što ne odgovara srpskim neprijateljima kojima smeta opstanak srpskog naroda u regionu a onda kada je Srbija jaka, jak je i srpski narod i u Srbiji i van nje - ocenio je Đukanović, dodajući da je Srbija slobodna zemlja koja se razvija i želi bolji život svih svojih građana. 

- I srpski narod u regionu želi isti takav život za države u kojima živi i sve svoje sugrađane. A oni koji žele da nas stalno svađaju i dovode u poziciju da su svi protiv srpskog naroda moraju da znaju da tako gube i oni. Jer kad je život bolji u Srbiji bolji je i u čitavom regionu a kada je Srbija ekonomski nestabilna, nestabilan je i čitav region. Aleksandar Vučić je kroz inicijativu mini Šengena ponudio bolji život čitavom regionu kroz jačanje ekonomskih veza i saradnje. To je inicijativa od koje treba da imaju koristi svi stanovnici u regionu bez obzira na naciju i veru i koja će obezbediti bolji život za ljude i njihovu decu. Sve ovo su jasni razlozi za rušenje Aleksandra Vučića koji Srbiju oporavlja i uspravlja a kroz to daje šansu i regionu da napreduje. Svako ko je u istoriji ovog prostora pokušao isto bio je napadan na isti način. Zato i ne treba da nas čudi što se zastupnici interesa država koje na naš region gledaju samo kao topovsko meso trude da se Srbija ne uspravi a da region ostane trajno nestabilan - zaključio je Milutin Đukanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri