JELICA STOJANOVIĆ: Proterivanjem ambasadora Srbije su zapečatili svoju bestidnostima obeleženu trodecenijsku vladavinu

V.K.

10. 12. 2020. u 09:41

BUDUĆI da je Matica Srpska – Društvo članova u Crnoj Gori osnovana, između ostalog, u nameri da čuva i neguje istorijsku istinu, dužnost nam je i obaveza da reagujemo na sve pokušaje falsifikovanja i krivotvorenja naše prošlosti.

ЈЕЛИЦА СТОЈАНОВИЋ: Протеривањем амбасадора Србије су запечатили своју бестидностима обележену тродеценијску владавину

Foto: Arhiva V.N.

Koliko su opasna i pogubna bezobzirna iskrivljavanja istorijskih činjenica, govori  nedavno proterivanje ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori gospodina Vladimira Božovića, od strane bivše vlasti, inače sklone tom nečasnom poslu koji je uzdignut na rang „državotvornog“ projekta, poručila je predsednik Matice Srpske - Društvo članova u Crnoj Gori dr Jelica Stojanović, navodeći da je jasno da je odlukom o proterivanju ambasadora Božovića bivši režim zapečatio svoju bestidnostima obeleženu trodecenijsku vladavinu.

- Tim gestom, suviše nedostojnim da se čak i imenuje kao diplomatski skandal, iskazana je sva strahota na koju je spreman provincijalizam zaslepljen mržnjom. Ali, s druge strane, proterivanje ambasadora bratske Srbije u Crnoj Gori samo za sebe govori o onome što se moglo desiti sa hiljadama crnogorskih građana srpske nacionalnosti – da je ishod nedavnih parlamentarnih izbora bio drugačiji. Utoliko nova vlast u Crnoj Gori ima veću obavezu da se jasno odredi prema ovom činu kojim je pokušano da se još jednom baci senka na bratske odnose između Crne Gore i Srbije, da se izvitopereno tumačenje istorijske istine o 1918. godini prikaže kao ispravno i da se dodatno razulare zaluđenici antisrpskog ekstremizma kojima je srcu bliža 1916. godina. Nova vlast je obavezna da uspostavi zdravi socio - politički ambijent u kome će dominirati kultura unutrašnjeg dijaloga, zasnovanog na znanju i moralu, kao i da uspostavi najbliskije odnose sa Republikom Srbijom, koji će biti pravilo a ne izuzetak. U protivnom, ponoviće nam se 1916. godina i nova kapitulacija, ovoga puta kapitulacija razuma pred nerazumnošću koja vodi u najgori vid ropstva, zaključila je dr Stojanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima