NAROD ZA OVO NIJE GLASAO! Abazović najavio dogovor s Veljovićem, pa ovim rečima prokomentarisao proterivanje ambasadora Srbije

Novosti online

04. 12. 2020. u 09:48

НАРОД ЗА ОВО НИЈЕ ГЛАСАО! Абазовић најавио договор с Вељовићем, па овим речима прокоментарисао протеривање амбасадора Србије

Foto URA

MOJ prvi zadatak će biti da pozovem direktora Uprave policije Veselina Veljovića i vrhovnog državnog tužioca. Ja sam to sebi zadao kao zadatak i od njih će zavisiti da li mi možemo da krenemo da radimo plan A ili da krenemo na plan B, rekao je Dritan Abazović gostujući u emisiji "Načisto".

- Ono što bih voleo kao završnu poruku da pošaljem, pozivam sve ljude, da budu partneri ove vlade i zajedno radimo dobre stvari za Crnu Goru - rekao je Abazović i dodao je da ova vlada kako god je zvali, vlada poštenih ljudi.

Komentarišući proterivanje ambasadora Srbije Vladimira Božovića rekao je da URA neće "dozvoliti da bilo ko na bilo koji način ponižava Crnu Goru".

- Ono što bi bila moja sugestija, da me ikada pitao ambasador da li treba da ode na skup gde je to izjavio bih mu rekao voleo bih da tamo ne ideš. Naravno, to je njegovo lično pravo. Sa mog stanovišta to su uvredljive stvari za državu… Spremni smo da okrenemo novi list. Da li će Beograd to da prihvati ili neće ostaje da se vidi - rekao je Abazović.

Demantovao da mu prijeti klan Keljmendi

Abazović je kazao da što se tiče pretnji koje su mu upućene od jednog kriminalnog klana, da mu se javio blizak srodnik porodice Keljmendi.

- Rekao je da su oni zgroženi činjenicom koja se pojavila u medijima i da oni nemaju nikakav motiv… To navodi na drugi zaključak. Logičnije je da neko odavde iz Crne Gore želi da uradi nešto, a da zavaravanje tragova treba da se desi kroz to što će se to to plasirati nekom iz regiona koji nema pristup Crnoj Gori. Meni je to logičnije. Sve što mi se desilo pre i posle izbora me potpuno skamenilo. Nemam nikakav strah. Iza mene ne stoji niko i za postupke dužan sam da odgovaram samo građanima u glavnom odboru GP URA…".

Preuzima bezbednosni sektor

- Neke ljude koje imenuje vlada možemo da smenimo – direktor Uprave policije i ANB. LJude koje ne možemo da smenimo su ljudi u vrhu tužilaštva. Ako budemo imali opstrukcije u državnom tužilaštvu ruke će nam biti vezane - pojasnio je Abazović i dodao:

- Ako budem potpredsednik vlade biću zadužen za sektor bezbednosti i spoljnu politiku. Biću neko ko će po zakonu biti koordinator obaveštajnih službi.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

maniks

04.12.2020. 14:55

Jadna si Crna Goro da jadnija ne mozes biti kad ti sve zavisi od ovog siptara. Milo vas je pokrao a ovaj ce vas zatrti . Ponasa se gore nego Milo , umislio covek da je Crna Gora njegova dedovina. Braco Srbi prvo poluvreme ste izgubili , drugo ne smete.