SKANDAL U OSNOVNOJ ŠKOLI U ULCINJU: Deca na zahtev učiteljice oponašala orla sa albanske zastave!

B.Dabić

28. 11. 2020. u 16:07

FOTOGRAFIJA iz učionice OŠ “Boško Strugar” objavljena na društenim mrežama na kojoj deca prekršenih ruku oponašaju orla na albanskoj zastavi, tokom časa kod učiteljice Florinde Baša, izazvala je kritike javnosti i reagovanje Socijalističke narodne partije.

СКАНДАЛ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У УЛЦИЊУ: Деца на захтев учитељице опонашала орла са албанске заставе!

Foto: B.Dabić

U saopštenju Socijalistička narodna partija poziva još uvek aktuelnog ministra prosvete Damira Šehovića da reaguje na očiglednu zloupotrebu dece u političke svrhe u slučaju učiteljice iz Ulcinja Florinde Baše koja je na FB profilu objavila fotografiju svojih đaka sa prekštenim rukama koji oponašaju orla sa albanske zastave.

Mediji su objavili da se na društvenim mrežama pojavila fotografija na kojoj deca jednog odeljenja Osnovne škole “Boško Strugar” iz Ulcinja rukama oponašaju orla sa albanske zastave, što im je, kako se navodi, zadala učiteljica Florinda Baša.

- Učiteljica Florinda Baša je, kako se vidi na fotografiji koja kruži društvenim mrežama, podsticala đake osnovne škole “Boško Strugar” da prekste ruke oponašajući orla sa albanske zastave, a sve u čast praznika države Albanije Dan zastave. I u ovom slučaju se radi o zloupotrebi dece, upotrebi simbola druge države, podsticaju na podele i tome slično. Istina je da je Dan zastave i Dan proglašenja nezavisnosti Albanije jedan od najvažnijih datuma albanskog naroda, ali je nedopustivo zloupotrebljavati decu u političke svrhe - navode iz SNP uz podsećanje da je  ministar Šehović reagovao u slučaju učiteljice Rade Višnjić iz OŠ Jugoslavija u Baru. 

Rada Višnjić iz OŠ "Jugosalvija" dobila je otkaz, nakon što je direktorica škole Biljana Vukmanović shodno Zakonu o radu pokrenula postupak utvrđivanja odgovornosti, nakon što je učiteljica 4.oktobra pozivala učenike V-2 preko viber grupe na moleban u Hram Svetog Jovana Vladimira u Baru. 

Učiteljica je u međuvremenu bila suspendovana, a krajem novembra Višnjić je dobila otkaz. U žiži javnosti Rada Višnjić je bila proletos kada je učenicima zadala da crtaju lik iz crtanog filma - štrumfa, a pozadinu su bojili bojama trobojke. 

Fotografije je Višnjić objavila na društvenim mrežama, ali ubrzo su uklonjene. Posle toga je bila  suspendovana pa ponovo vraćena u učionicu, da bi dobila otkaz nakon poziva učenika na moleban.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

NEDELJA ODRŽIVOG RAZVOJA I POSLOVANJA: Bolji biznis za bolje društvo