VLADO GEORGIEV O ZABRANI ULASKA U CRNU GORU: Ne odustaje odlazeća vlast ni od lažnih optužbi, ni od progona Srba

V. V.

23. 11. 2020. u 18:24

ВЛАДО ГЕОРГИЕВ О ЗАБРАНИ УЛАСКА У ЦРНУ ГОРУ: Не одустаје одлазећа власт ни од лажних оптужби, ни од прогона Срба

Foto: P. Milošević

NAKON što su iz hercegnovske Uprave policije ponovo doneli odluku o zabrani ulaska Vladi Georgievu u Crnu Goru, i to nakon što su u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore ocenili da je takva odluka "pravno neodrživa, nezakonita, neustavna" za “Novosti” je svoj komentar dao i popularni kantautor, hercegnovski Barba, Vlado Georgiev.

Sagovornici „Novosti“ u Herceg Novom kažu da je Vlado "na tapetu Montenegrina još od vremena referenduma" jer je tada jasno i istrajno zagovarao zajedničku državu. Ove godine se pridružio litijama i pred manastirom Savina zapevao Tamo daleko. Te "grehe" pojedini ne mogu da mu oproste.

- Ne odustaje odlazeća vlast ni od lažnih optužbi protiv mene niti od progona Srba, neistomišljenika - kaže za „Novosti“ Georgiev. - Reći za mene da sam bezbednosno interesantna ličnost, u najmanju ruku je skandalozno.

Pevač očekuje da će zabrana biti ukinuta kada bude formirana nova Vlada.

- Očekujem da će nova Vlada biti predstavnik one prave Crne Gore, države NJegoša, Svetog Save i Svetog Vasilija, jer to su njeni temelji. Nametnuto montenegrinstvo to nije i ne može biti. Pokazao je to narod na izborima. To je jednostavno nepromenljivo. Ne mogu čak ni ovakvim postupcima menjati ono što jesam, ne mogu Srbe pretvarati u nešto što oni ne žele da budu. Ne pristaju svi da menjaju šifru svog postojanja preko noći u novocrnogorsku, montenegrinsku, ne mogu brisati istoriju - poručuje Barba.

Vladu je iz Herceg Novog poručeno "budi strpljiv, poništiće tu zabranu nova vlast, a ti sačuvaj papire o zabrani kao primer beščašća".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)