NA SUD MILO I TAJKUNI: Uprkos trzavicama u pobedničkoj koaliciji, formiranje nove izvršne vlasti nije upitno

V. KADIĆ

21. 11. 2020. u 07:20

NOVA vlada, sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, biće izabrana 2. decembra u crnogorskom parlamentu.

НА СУД МИЛО И ТАЈКУНИ: Упркос трзавицама у победничкој коалицији, формирање нове извршне власти није упитно

Foto V. K.

Ovu poruku poslali su lideri tri pobedničke koalicije na izborima 30. avgusta, koji su u prošlost poslali Demokratsku partiju socijalista Mila Đukanovića, nakon trideset godina vladavine! Minulih dva i po meseca trzavice i teške reči obeležile su odnos pojedinih lidera prema mandataru Krivokapiću i njegovom personalnom rešenju buduće izvršne vlasti. Traženo je hapšenje Đukanovića i njegovog najbližeg okruženja, glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, Vesne Medenice, predsednice Vrhovnog suda Crne Gore i mnogih drugih kadrova odlazeće DPS. Najgrlatiji u tome bio je lider

Milan Knežević, Foto V. K.

Pokreta za promjene Nebojša Medojević. On je juče poslao novu poruku građanima:

- Predložiću da se podrži vlada Krivokapića bez obzira na sva neslaganja sa koncepcijom, prioritetima, ciljevima i načinom formiranja.

Daćemo Vladi šansu da pokaže šta zna i može. Niko ne zna kako će ova vlada funkcionisati i kakav će odnos imati sa parlamentom i novom parlamentarnom većinom. Ovde je samo Građanski pokret URA zadovoljan, dok su ostale partije na vlasti.

HAPŠENjA

MILAN Knežević smatra da je nova vlast dužna da krene u obračun sa kriminalom.

- Novi ministar unutrašnjih poslova i MUP su u obavezi da uhapse sve tajkune povezane sa DPS po svaku cenu i u obavezi su da očiste biračke spiskove - kategoričan je Knežević.

Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta, kazao je da je Nebojša Medojević od starta bio protiv toga da Zdravko Krivokapić bude nosilac liste.

- On je to saopštio Andriji Mandiću i meni. Mi smo bez obzira na razlike u stavovima prihvatili Krivokapića i nije nam bilo nimalo lako da to odbranimo na stranačkim organima - izjavio je Knežević, dodajući da je DF posle izbora doživeo transformaciju i PzP se izdvojio u poseban poslanički klub. - Ne slažem se sa stavovima Nebojše Medojevića u vezi sa Crkvom, a mislim da je na njemu da obrazloži šta je rekao. Najbolje je da se nastave razgovori i nema potrebe da se unosi nervoza, a 2. decembra ćemo videti ko je vera, a ko nevera. Mi nećemo dozvoliti da iko upre prstom u nas jer ćemo glasati za vladu.

Lider koalicije "Mir je naša nacija" i šef parlamenta Aleksa Bečić podseća da je mandatar Krivokapić birao kandidate za ministre nove vlade i da će on snositi odgovornost za njihove rezultate.

- Što se tiče nas iz Demokratske Crne Gore, mi nemamo ništa protiv da Dritan Abazović iz URA bude u Vladi - poručio je Bečić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!