HAJKA KOMITA NA BUDUĆU VLADU: Crna Gora se sunovratila u bezdan primitivizma, deca će učiti ekavicu!

V. K.

19. 11. 2020. u 21:08

ХАЈКА КОМИТА НА БУДУЋУ ВЛАДУ: Црна Гора се суновратила у бездан примитивизма, деца ће учити екавицу!

Foto: V. K.

Patriotski komiski savez uputio je alarmantno saopštenje da je prava namena nove vlasti da kroz najvažnije nacionalne resore, asimiluje crnogorski narod po svaku cenu, ovog puta "kroz promenu udžbenika i verovatno-podobnog nastavnog kadra".

Čude se kako je moguće da kod "tvrdih" Crnogoraca potpuno nemo prođe informacija o tome da je Socijalistička narodna partija od novog mandatara zatražila mesta za 30 direktora škola u Crnoj Gori, čime se, kako ističu, ponovo obesmišljava floskula da će nova Vlada Crne Gore biti ekspertska.

- Patriotsko komitski savez već je upoznao da je prava namera nove vlasti da kroz najvažnije nacionalne resore, asimiluje crnogorski narod po svaku cenu, ovog puta kroz promenu udžbenika i verovatno - podobnog nastavnog kadra, ističe se u saopštenju "patriota" koji navode da ni do sada udžbenici iz kojih uče deca nisu "prevazišli nivo od pasusa posvećenog Krstu Popoviću i komitskoj borbi za pravo, čast i slobodu Crne Gore".- Svedoci smo da nam deca iz vrtića, u prvi razred osnovne škole već ulaze sa nizom reči ekavskog izgovora.

Optužili su kandidata za ministra kulture Vesnu Bratić da je ministarka "svega i svačega".

- Ne zna ni koja je fudbalska reprezentacije Crne Gore, ali zna sve što treba da zna o Kosovu, obzirom da joj na privatnom profilu, uz ime, stoji i broj Rezolucije SB UN - dodaju "patriote".

Profesor iz Novog Sada Milenko Perović smatra da se Crna Gora "bez otpora sunovratila u bezdan apsolutnog primitivizma, bahantske iracionalnosti i potpune neljudskosti."

- Bog sami zna kako će se Crna Gora izvući iz groba u koji su je položili zajedno s Amfilohijem, poručio je Perović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Milos

19.11.2020. 21:30

Slazem se da u crnogorskim knjigama o Krsti Popovicu komiti treba da stoji i vise od jednog pasusa a narocito njegov nepomirljiv stav jasno izrecen na cisto srpskom jeziku i srpskoj ijekavici da je " Crna Gora ona zemlja dje se cuvala i sacuvala iskra slobode Srbinove" ...

Dragan

21.11.2020. 11:44

Crnogorci imaju Nato Alijansu i Arnaute koji ce im pomoci kad bude trebalo. Oni su pomogli Arnautima ili Siparima I PRIZNALI NEPOSTOJECU DRZAVU NA SRPSKOJ TERITORIJI pa ce Albanija da se revansira ,oslobodice ih dela Crne Gore i Jadranske obale do Bara a mozda i vise zavisi od situacije DACE BOG PA DA VIDE KAKO JE KAD TI TERORISTI ZAUZMU DEO TERITORIJE A USTASE I POTURICE CE DA PRIZNAJU TU NOVI DRUAVU. USTASE CE PREUZETI DEO OBALE A HERCEGOVINA SVOJ DEO KOJI JE CRNA GORA DOBILA 1912. ZAIGRACE MECKA I NA NJIHOVU KAPIJU DACE BOG

Marko

21.11.2020. 20:47

Uspavani liberali koji govore da nisu nacionalisti mrze Srbiju i sve što je srpsko,a žive od Srbije i Srba sa obje srane Drine i dijaspore.