KRIVOKAPIĆ NAJAVIO: Ubeđen sam da će Vlada biti izabrana 2. decembra

Tanjug

12. 11. 2020. u 23:28

КРИВОКАПИЋ НАЈАВИО: Убеђен сам да ће Влада бити изабрана 2. децембра

Zdravko Kribokapić / Foto D. Milovanović

MANDATAR crnogorske vlade Zdravko Krivokapić izjavio je danas da je ubeđen da će Vlada biti izglasana 2. decembra, a da ga zabrinjava jedino to što je vremenski period duži od onoga što građani očekuju.

- Ja sam rekao da ću do 8. novembra izvršiti svoje obaveze i ja sam to i uradio. Imamo ekspertsku Vladu, ja sam ispoštovao sve rokove, a sada je to na parlamentu - rekao je Krivokapić na TV Vijesti.

Rekao je i da u predloženoj Vladi nema nijednog političara. Krivokapić je komentarisao i ostavku kandidata za ministra unutrašnjih poslova Nikole Terzića.

- Političar je onaj koji se posvetio profesionalno svojim aktivnostima, ja sam vodio računa da se nijedan sa liste ministara ne nalazi na listi koja je bila lista poslanika. Ja ne posedujem baze podataka i nisam mogao da ulazim u takvu suštinu - dodao je.

Na pitanje ko će dobiti resor MUP-a, nakon što je Terzić odustao, Krivokapić je odgovorio da razgovora sa tri kandidata, ali da o tome ne može još da govori.

Na pitanje da li je Dritan Abazović defintivno njegovo rešenje za ministra odbrane, on je rekao da "ne želi direktno da odgovori".

- Znam šta sam predložio. Razlog leži u činjenici što smatram da je to časno, pošteno i pravično i sa najboljim namerama. To je za mene bila najbolja mera da pokušam da dođemo do konsenzusa - rekao je Krivokapić.

Dodao je da će Abazović izvesno biti potpredsednik Vlade i "moj zamenik, ali još nije izvesno da će biti ministar odbrane".

Novosti

Prema njegovim rečima, "patriote blago Crne Gore iznose u Srbiju i kupuju vile i stanove na ekskluzivnoj lokaciji" i dodao da se sve to odvija preko dve sestrinske banke.

- Patriotizam koji se ispoljava poslednjih dana je patriotizam lažne nade. Iz Crne Gore se iznose stotine miliona, te patriote koje su se zaklinjale u Crnu Goru, i to najčešće završava na računima u Srbiji gde se kupuju vile, stanovi na ekskluzivnoj lokaciji koju zovu Beograd na vodi i na taj način se blago Crne Gore pretače u drugu državu... Imam konkretna saznanja i vrlo brzo ćemo imati i dokaze za to jer smo napravili zahtev koji će vrlo brzo pokazati da li su te informacije tačne i to ne ide preko Centralne banke Crne Gore nego direktno jedna banka iz Crne Gore koja je sestrinska drugoj prebacuje ogromna sredstva u Srbiju - kazao je Krivokapić.

Ako želimo da gledamo napredak Crne Gore, dajmo da gledamo unapred...", rekao je Krivokapić i najavio plan reorganizacije.

- Neki od zaposlenih u javnom sektoru će dobiti otpremninu, neki otići u penziju, a neki u privatni biznis... Oni koji rade svoj posao odgovorno, radiće i dalje. Sigurno ima 10 odsto onih koji ne dolaze na posao, a plaćaju ih građani za rad, a ne nerad. Nijedan stručan službenik u bilo kojem ministarstvu ne treba da strahuje za svoj posao - rekao je Krivokapić.

Foto: V. N.

On je rekao da neće formirati političku partiju, kao i da Crna Gora mora da bude pomirena.

- U teškom je raskoraku, raspolućena po svim pitanjima... Podele nigde ne vode... - naglasio je Krivokapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)