KONAČNO: Herceg Novi na regionalnom vodovodu od 20. decembra

V.V.

09. 11. 2020. u 18:00

HERCEG NOVI će konačno biti priključen na regionalni sistem vodosnabdevanja do 20. decembra.

КОНАЧНО: Херцег Нови на регионалном водоводу од 20. децембра

Foto: V. Vujnović

Do tada će biti završena izgradnja cevovoda na području tivatske opštine. Postavljanje 3,2 kilometra novog cevovoda počelo je u maju, a završetkom ovih radova na sistem Regionalnog vodovoda biće povezano osamdesetih godina prošlog veka izgrađenih  devet kilometara mreže.Na sistem se spaja i rezervoar „Zelenika", odnosno podvodni cevovod do hercegnovskog dela poluostrva Luštica. Predviđeno je da Herceg Novi iz ovog sistema dobija 200 litara vode u sekundi dok će sa 70 litara biti napajani potrošači na Luštici.

Protokol o spajanju Herceg Novog na regionalni vodovod potpisane je 2013. godine. Tek posle četvrtog tendera za izbor izvođača radova potpisan je ugovor sa konzorcijumom „Indel Inženjering-Ramel-Civil Engineer"  za posao vredan 1,8 miliona evra. Projekat je finansiran iz kreditnih sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj.

Reč je o zahtevnim radovima na veoma složenoj deonici ispod nivoa mora gde postoje podzemne vode, a čiju realizaciju usporavaju aktuelna  kovid pravila, objašnjava direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić.

-Posebno  je za biznis zajednicu Herceg Novog, lokalnu upravu i Vladu koji kreiraju realizaciju prestižnih turističkih projekata na Luštici, važno da će od 20. decembra na hercegnovskom delu poluostrva Luštica biti obezbeđena voda iz izvorišta "Bolje sestre" – rekao je Jevrić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili