POMORAC SA “BUDVE” STIGAO U BAR: Nemačka oslobodila pritvorenog člana posade broda u kojem je nađeno pola tone kokaina

B. Dabić

02. 11. 2020. u 10:52

Nakon šest meseci provedenih u nemačkom pritvoru, pomorac iz Bara Mladen Radulović, koji je uhapšen zbog sumnje da je švercovao 500 kilograma kokaina, oslobođen je. U nedelju uveče stigao je u Crnu Goru

ПОМОРАЦ СА “БУДВЕ” СТИГАО У БАР: Немачка ослободила притвореног члана посаде брода у којем је нађено пола тоне кокаина

Brod "Budva" / Foto BOKANEWS

Radulovićevi advokati su potvrdili da je pušten iz nemačkog pritvora u kojem je proveo šest meseci, zbog optužbi da je umešan u šverc pola tone kokaina zaplenjenog na brodu “Budva”, početkom maja 2020. godine u Hamburgu.

- U okviru međunarodne akcije, koju su, uz učešće i podršku agenata američke DEA i policije iz Velike Britanije, Portugala, Španije, Nemačke i Holandije, koordinisale crnogorske sigurnosne vlasti, zaplenjen je u maju 2020. godine u nemačkoj luci Hamburg brod „Budva“ koji je plovio pod crnogorskom zastavom. Prilikom pretrage broda od strane više specijalnih jedinica pronađeno je pola tone kokaina. Pomorac Mladen Radulović iz Bara uhapšen je kao jedini član crnogorske posade zbog sumnje za neovlašćen uvoz opojnih droga i nedozvoljene trgovine opojnim drogama. Danas možemo objaviti da se pomorac Mladen Radulović nakon skoro šest meseci pritvora vratio u Crnu Goru - saopštili su iz njegovog pravnog tima.

Za vreme pritvora Radulović se pozivao na svoje pravo na ćutanje sve dok nije pušten.

- Ni u jednom trenutku nije bilo saradnje s istražnim telima. Branitelj Radulovića, advokat Sebastian Bril, advokatska kancelarija dr Botner, uspeo je uz podršku Damira Rodića u jednom sveobuhvatnom izlaganju otkriti brojne istražne greške i protivrečnosti. Sud u Hamburgu je potom morao utvrditi da protiv ovog pomorca zapravo ne postoji sumnja. Nalog za hapšenje morao je biti poništen. Pošto je bio greškom zatvoren, ima pravo i na odštetu od nemačke države - piše u saopštenju.

Radulović je uhapšen 2. maja, kasno uveče, nakon što su nemački policajci pretresli brod koji je pod crnogorskom zastavom uplovio u hamburšku luku. Osim njega, na brodu u vlasništvu “Barske plovidbe” bila su još 22 člana crnogorske posade.

Akcija “Budva” počela je u martu, kada je, prema saznanjima crnogorske policije, dogovoreno da će kokain vredan oko 20 miliona evra biti istovaren u Hamburgu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna