„ZBOG KRŠENJA USTAVA CRNE GORE“ Podneta krivična prijava protiv Predraga Boškovića

V.K.

15. 10. 2020. u 14:15

KOALICIJA za održivi razvoj (KOR) podnela je krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu protiv "Predraga Boškovića, odlazećeg ministra odbrane i šefa organizovane kriminalne grupe, i NN lica, članova te kriminalne grupe", zbog, kako su naveli “kršenja Ustava Crne Gore, pripremom više krivičnih dela iz oblasti zaštite životne sredine".

„ЗБОГ КРШЕЊА УСТАВА ЦРНЕ ГОРЕ“ Поднета кривична пријава против Предрага Бошковића

Foto: Arhiva

-Prema medijskim najavama, Vojska Crne Gore će od 19. oktobra do 23. oktobra, u sklopu vojne vežbe izvesti više artiljerijskih gađanja minobacačima 82mm i 120mm. Prostor na Sinjavini kao vežbovno-strelišni, određen je u suprotnosti sa ustavnim načelom, strateškim određenjem i propisima države Crne Gore. NN članovi organizovane kriminalne grupe, koji se predstavljaju kao vojnici, danima obilaze katune na Sinjavini, presreću stočare i lokalno stanovništvo teraju ih sa svojih ognjišta i katuna, a Ministarstvo odbrane je zvanično saopštilo da "nisu tačne informacije koje prenose pojedini mediji da Vojska Crne Gore svakodnevno upozorava stočare da se sklone sa Sinjavine". Tražimo da utvrdite ko su onda lica koja obilaze stočare, jer mi ne verujemo da bi naša vojska bila protiv stočara, terala ih i uništavala njihove pašnjake, već sumnjamo da su to NN članovi OKG Predraga Boškovića, maskirani u vojnike, zbog čega sumnjamo da možda planiraju i teška krivična dela protiv života i tela-ističe se  u obrazloženju krivične prijave.

-U suprotnosti sa voljom građana jasno izraženom peticijom, kao i preporukama međunarodnih partnera i činjenice da je Sinjavina delom pod zaštitom UNESKO, Predrag Bošković, šef organizovane kriminalne grupe je istrajan u nameri da naruši prirodni balans najvećeg pašnjaka na Balkanu. Posledice ovog, bezumnog nauma, imaće i šire posledice na eko sistem Crne Gore. Naime, Sinjavina je poznata i po svojim vrhovima na kojima se dugo otapaju snegovi i obezbeđuju vodu Tari i Morači i njihovim pritokama predstavljajući izvor zdrave i pitke vode- dodaje se u obrazloženju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti