CRNA GORA NIJE KRIVA? Nastavljeno suđenje bivšim čelnim ljudima "Telekoma"

S. ĐOKIĆ

14. 10. 2020. u 19:04

U PODGORIČKOM Višem sudu, provođenjem pisanih dokaza nastavljeno je suđenje bivšim direktorima "Telekoma", Olegu Obradoviću i Miodragu Ivanoviću.

ЦРНА ГОРА НИЈЕ КРИВА? Настављено суђење бившим челним људима Телекома

Zgrada Telekoma

Prema optužnici, Ivanović i Obradović se terete da su zloupotrebom službenog položaja oštetili "Telekom" i pribavili korist kompaniji "Roli" u iznosu od 2,3 miliona evra.

Među dokazima se našao i Sporazum o odlaganju gonjenja čelnih ljudi u "Mađar telekomu" i "Dojče telekomu" koji je potvrdio Okružni sud u Virdžiniji, ali i Odluka Okružnog suda okruga Njujork koju je prokomentarisao optuženi Obradović.

- U odluci američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC) navodi da su okrivljeni bili povezani u dve šeme i da su podmićivali javne službenike u Makedoniji i Crnoj Gori. U ovoj odluci se konstatuje i da je SEC obavestio sud da navode u vezi sa podmićivanjem bazira isključivo na navodima koji se odnose na Makedoniju. Shodno tome, prethodno navedene činjenice se odnose na šemu okrivljenih u Makedoniji - kazao je Obradović.

Tokom suđenja, tužilac Saša Čađenović, kako je to uočila sudija Evica Durutović, prvi put je kazao da je sporna dokumentacija koja se odnosi na analizu mobilnog tržišta zemalja regiona, ipak stigla do Mađarske. Optužnicom se okrivljeni terete da analiza tržišta nije urađena.

Sledeće suđenje je zakazano za 4. decembar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)