STEČAJ "BRIŠE" PLATE: Radnici "Komunalnih usluga" u Pljevljima izgubili nadu u isplatu zarada, preduzeće nema šta da proda i izmiri dug

M. D.

14. 10. 2020. u 07:36

ZAPOSLENI u lokalnom preduzeću "Komunalne usluge", zbog najave uvođenja stečaja, najverovatnije će ostati bez 18 mesečnih zarada, upozorili su iz Sindikata ovog preduzeća.

СТЕЧАЈ БРИШЕ ПЛАТЕ: Радници Комуналних услуга у Пљевљима изгубили наду у исплату зарада, предузеће нема шта да прода и измири дуг

Nezadovoljni radnici

Predsednik Sindikalne organizacije Vukadin Šljukić tvrdi da radnicima niko neće isplatiti 18 zaostalih plata. On dodaje da uvođenjem stečaja sve nade o isplati zarada koje se duguju radnicima padaju u vodu, jer preduzeće nema imovinu. Samim tim, kaže Šljukić, nema šta da se proda kako bi se isplatile zarade zaposlenima.

- Godinama muku mučimo s neredovnim zaradama. Nadali smo se da ćemo jednog dana naplatiti ono što nam se duguje. Sada je u potpunosti jasno da zarade koje nam duguju niko neće isplatiti - kazao je Šljukić.

Prema njegovim rečima najavljeno je da će 24. oktobra preduzeće i zvanično otići u stečaj. On veruje da je preduzeće moglo da se oporavi da je bilo volje u lokalnoj upravi i smatra da je stečaj najgore moguće rešenje za radnike. Šljukić ističe da se sada iščekuje dolazak stečajnog upravnika Radojice Grbe, a da radnici ne znaju kako da se ponašaju. U prvom redu obavezni su da obavljaju minimum radnih obaveza, a unapred znaju da im ni taj rad neće biti plaćen.

- Krajem oktobra nama će se dugovati 19 plata. Zbog čega da radnici ovih dana dolaze na posao kada već znaju da im taj trud niko neće platiti - upitao je Šljukić.

Radnici "Komunalnih usluga", njih 48, stupili su u štrajk 19. avgusta jer im u tom momentu nije bilo isplaćeno 16 zarada. U međuvremenu, broj neisplaćenih plata se povećao na 18, a jedini novac koji su dobili je pomoć od lokalne uprave koja iznosi oko 300 evra. Pomoć je stigla i od Rudnika uglja u vidu dve tone uglja za predstojeću grejnu sezonu.

Ovo preduzeće, čiji je osnivač pljevaljska lokalna uprava, obavlja usluge sahranjivanja na gradskom groblju Ravni, pijačne usluge i brine o skloništu za napuštene životinje.

ISTI MODEL

AGENCIJA za stambeno-poslovni fond početkom godine otišla je u stečaj, 22 radnika ostala bez posla, a sedam zarađenih plata radnici nisu dobili jer ni preduzeće, čije osnivač Opština, nema nikakvu imovinu, kao što je nemaju ni "Komunalne usluge".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!