NOVINA U BARU: Građanima dostupno elektronsko plaćanje poreza na nepokretnosti

B.Dabić

09. 10. 2020. u 21:08

POREZ na nepokretnosti i turističke takse za nekretnine na području Opštine Bar od danas se mogu plaćati elektronski.

НОВИНА У БАРУ: Грађанима доступно електронско плаћање пореза на непокретности

Foto: S. Petović

Opština Bar uvela je servis elektronskog plaćanja poreza na nepokretnosti i turističke takse, koji je od danas dostupan na internet sajtu Opštine www.bar.me.

Servis elektronskog plaćanja posebno je značajan za poreske obveznike koji žive u inostranstvu a imaju nepokretnosti na teritoriji opštine Bar, koji usled fizičke udaljenosti, a trenutno i zbog aktuelne situacije sa pandemijom COVID-19 nisu u mogućnosti da  lično dođu, preuzmu rešenja i izmire svoje obaveze.

Pored web servisa koji omogućava uvid u poreska rešenja na nepokretnosti na teritoriji barske opštine, od sada je moguće i izvršiti plaćanje tog poreza kao i turističke takse, što građanima daje mogućnost da na brži i jednostavniji način, putem interneta i platnih kartica izmiruju svoje obaveze.

Korisnicima su na sajtu Opštine www.bar.me dostupna dva banera za plaćanje poreza na nepokretnosti i turističke takse, na crnogorskom i engleskom jeziku, a plaćanje se obavlja putem Visa i Master kartica, naveli su iz Opštine Bar.

Pored osnovnih podataka, AOP-a i matičnog broja vlasnika nekretnine koje je obavezno uneti, poreski obveznici će moći i da navedu željeni iznos uplate.

Iz Opštine Bar podsećaju da je uručivanje rešenja o porezu na nepokretnosti za tekuću godinu počelo je u julu.

- Pozivamo sve poreske obveznike da izmire svoje obaveze i zaostala dugovanja, i tako izbegnu obračun kamate i prinudnu naplatu zbog neblagovremnog plaćanja, shodno zakonu.Lokalna uprava u Baru nastaviće sa kreiranjem modernog elektronskog sistema i online servisa, koji će građanima i privredi olakšati da putem interneta i bez čekanja izvršavaju obaveze koje imaju kod nadležnih službi, navode iz Opštine Bar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)