MOST GODINAMA NIKUDA NE VODI: Objekat izgrađen na reci Ćehotini nije u funkciji i čeka nastavak radova

M. D.

01. 10. 2020. u 17:36

MOST koji je izgrađen pre deset godina na reci Ćehotini, a koji je trebalo da poveže Židoviće i selo Vidre još nije u funkciji.

МОСТ ГОДИНАМА НИКУДА НЕ ВОДИ: Објекат изграђен на реци Ћехотини није у функцији и чека наставак радова

Ćuprijom se stiže ne dalje od livade / Foto M. D.

Razlog je što je najverovatnije sagrađen na pogrešnoj lokaciji pa ga nije moguće, na adekvatan način, povezati sa putem na levoj obali reke. Jedino se koristi za prolazak pešaka i poljoprivredne mehanizacije i to samo u sušnom periodu.

Zbog čega most, u koji su uložena značajna opštinska sredstva, nije u upotrebi niko od nadležnih ne saopštava. Sagrađen je u vreme dok je predsednik opštine bio Filip Vuković iz redova Demokratske partije socijalista, dok je menadžer Opštine bio sadašnji predsednik pljevaljske opštine Igor Golubović.

- Ni ovaj, kao ni mnogi drugi projekti odlazeće vlasti nije u potpunosti realizovan. Most koji je trebalo da poveže selo Vidre sa glavnom komunikacijom u Židovićima veoma je važan za meštane koji gravitiraju tom području - kazao je Dušan Janjušević, odbornik Demokrata u SO Pljevlja.

On naglašava da ni nakon deset godina nadležni nisu uradili ništa kako bi obavili eksproprijaciju zemljišta i omogućili izgradnju prilaznog puta mostu.

Janjušević podseća da je u periodu gradnje mosta obećano više megalomanskih projekata od kojih mnogi nisu ni započeti.

- Iz nekih dokumenata do kojih sam imao priliku da dođem vidi se da je most trebalo da bude izgrađen 10-15 metara uzvodno od sadašnje lokacije. Čak su i meštani nudili besplatno zemljište za prilaz mostu - kaže Janjušević.

RAZLIKA U DžEPU?

DUŠAN Janjušević očekuje da će se u narednom periodu rasvetliti da li je most namerno sagrađen na užem delu korita reke Ćehotine, kako bi razlika u novcu ostala nekom u džepu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)