BEŽANIJA POČELA? Biznismeni bliski Milu rasprodaju imovinu

Novosti online

26. 09. 2020. u 19:23

БЕЖАНИЈА ПОЧЕЛА? Бизнисмени блиски Милу распродају имовину

Foto arhiva

DVA BIZNISMENA, koja važe za bliske predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, prodala su deo svojih poslova u toj zemlji, prenose crnogorski mediji.

Kontroverzni biznismen Brano Mićunović prodao je Turcima polovinu svoga biznisa sa izgradnjom hotelskog kompleksa u Budvi, piše dnevni list Dan.

Turska firma „Merit Montenegro“ snosiće pola troškova realizacije investicije koja je planirana u iznosu od skoro 17 miliona evra i biće vlasnik polovine luksuznog hotelskog kompleksa u centru Budve, objavio je podgorički „Dan“.

Prema navodima ovog lista, turska kompanija upisala se kao suvlasnik zemljišta na kom bi trebalo da se gradi hotel sa 12 spratova.

Kako je objavio In4s, Mićunović je jedan u nizu biznismena bliskih odlazećem režimu Mila Đukanovića koji je odlučio da u poslednjih mesec dana svoje poslove deli sa kompanijama iz inostranstva.

Prema informacijama tog portala, i kontroverzni crnogorski biznismen Veselin Vesko Barović je početkom septembra odlučio da rasproda veliki deo svoje imovine.

Barović je 1. septembra objavio likvidaciju otvorenog investicionog fonda „Eurofond“, 2. septembra je prodao „Svis osiguranje“, a 3. septembra je prebacio deo akcija „Mimoza hotela Tivat“.

Taj portal je ranije objavio kako je posle izbora u Crnoj Gori skočila potražnja iz Crne Gore za stanovima u elitnim beogradskim naseljima Vračar i Dedinje, pozivajući se na jednu agenciju za nekretnine.

„Partnerska agencija za nekretnine iz Beograda zabeležila je 168 upita za stanove i kuće na Vračaru i Dedinju, prosredstvom advokatstkih kancelarija iz Crne Gore. Neko planira da nas napusti“,, objavila je ta agencija na svom Fejsbuk profilu.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

realist

26.09.2020. 19:58

Dzaba prodaju ako je nezakonski uzeta kao svojina moze se oduzeti zakonski ako zato postoi dokaz da je nezakonski stecena.Amilova ce da ide na dobos u Drzavni budzet i jedan deo dati sirotinji.

miro

26.09.2020. 21:55

Pa sve Milogorci koji su pljuvali po Srbiji,sada beze u tu istu Srbiju ,daleko im Zagreb, Pristina i Tirana Prvo sto nova Crnogorska vlast treba da uradi ,da procesuira te lopove, i da trazi da ih Srbija isporuci pod hitnom postupku