MILOVI MEDIJI: Vučić obnavlja Dušanovo carstvo, region mora da reaguje

V. N.

26. 09. 2020. u 09:04

МИЛОВИ МЕДИЈИ: Вучић обнавља Душаново царство, регион мора да реагује

Foto: Printscreen

PROPAGANDNO glasilo odlazećeg režima u Crnoj Gori, Dnevne novine, u svom vikend izdanju objavile su i najavile kao glavnu temu na naslovnoj strani intervju sa prof. dr Enverom Halilovićem, nekadašnjim rektorom Univerziteta u Tuzli, u kojem on doslovce predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vlast u Beogradu optužuje za "obnovu Dušanovog carstva"!

Bivši ambasador BiH u Rusiji se nije zaustavio na ovoj suludoj konstataciji nego je "pozvao region da se suprotstavi novoj srpskoj hegemoniji" od koje svima preti opasnost.

Halilović uz hvalospeve Milu Đukanoviću istovremeno poziva aktuelnog predsednika Crne Gore da zajedno sa kolegama iz okruženja prenese nekome iz međunarodne zajednice "ko na ovaj prostor utiče" kakva opasnost preti od Vučića i vlasti u Srbiji. On, takođe, napada srpskog predsednika zbog uvođenja novog praznika - Dana srpskog jedinstva i zastave:

- I to je događaj koji pokazuje otvorenu nameru srpskog predsednika da obnovi Dušanovo carstvo. On čak ne priznaje stare datume, koji su se vezivali za srpsko jedinstvo, kao što je Savindan, već pravi nove, njegove datume srpskog naroda u celini. Vučić ih objedinjuje na novim osnovama i to pričom o ekonomskom i infrastrukturnom povezivanju takozvanih srpskih država kojima će Srbija još i da pomaže.

Foto: Printscreen

Inače, Dnevne novine, uprkos izbornom krahu njihovih miljenika i finansijera iz Đukanovićeve DPS, ne prestaju da vode kampanju protiv Beograda, Vučića, SPC i crnogorske opozicije. Za tu svrhu upotrebili su plejadu proverenih Đukanovićevih "spavača" u Srbiji okupljenih, pre svega, u Apelu 88, koji se ne miri sa padom najdugovečnijeg evropskog režima u novijoj istoriji. Tako su redovni sagovornici Dnevnih novina Žarko Korać, Nenad Čanak, Milenko Perović, Ratko Božović i ostali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (21)

Metodije

26.09.2020. 09:23

Проф. Енвер Халиловић из Тузле оптужује председника А. Вучића за "обнову Душановог царства"! А Шта се догађа у "Бошњи", делу БИХ коју држе домаћи муслимани и муслимани из Арапаских земаља. Није ли то враћање на Османску Турску и 15 век суровог окупатора словенских земаља. Душаново царство, вајни професоре, простирало се широм православног света а ви баштините културу из дубина Мале Азије.

Denis

26.09.2020. 12:22

@Metodije - И шта онда ? Они сви имају право да разбијају суверене земље и етнички чисте од Срба а ми као треба да то прихватимо и климамо с главом, и наравно смемо да имамо само државу какву они хоће, и најбоље да укинемо и Србију и поклонимо јадним Муслиманима.

Bonaparta

26.09.2020. 09:42

Baš bih voleo da vidim porodično stablo dotičnog gospodina!? Skoro 100% sam siguran da su mu pradeda i prababa bili SRBI. Čudo jedno da svi koji su genetski i evidentno po poreklu SRBI imaju toliku potrebu da pljuju po svom rodu da se to graniči sa ludilom. Ne možete pobeći od onog što jeste. Umesto ponosa vi se stidite. Sram vas bilo. Samo polako doći će vreme kada ćete na sve načine pokušavati da dokažete da ste po poreklu SRBI.

GOXY BEOGRAD B V

26.09.2020. 09:44

Оооооо..... турци, оомаже Бог. Кад иселите арапе и све остале екстремисте што сте их довели да вратите османско царство, можда можете нешто -мало- да коментаришете. А добра ти је идеја, хм. Србија из времена Великиг Цара Душана. А онда ви код нас за дебелу лову на море. Не параноишите него средите ту вашу земљицу.

posmatrac iz daleka

26.09.2020. 10:03

Meni vas je bas zao. Odrasli (neki mudr )i ljudi nebi trebali da padaju na ovak niske grane intelektuelnih stabala. Ko zna za tvorca ovog teksta. Bio je i ostace BEZZNACAJNA licnost. Drago mi je da se o nama i nasoj zemlji ovoliko pise. Postali smo u medjuvremenu vrlo vazna velicina u politickom a jos vise u ekonemskom smislu, Pa evo svakodnevno se potvrdjuje ona nasa poslovica, da se samo za dobrim konjem prasina dize. A nikada za magarcem.

Denis

26.09.2020. 10:30

Што се мене тиче надам се да је баљуштара у праву, само напред Вучићу кад те толико мрзе значи да нешто исправно радиш.

Komandant 1001

26.09.2020. 11:11

Da je (daj Bože) ostalo Dušanovo carstvo svi Srbi i Pravoslavci bi bili u jednoj carevini, nebi bilo izmišljene nekakve "makedonije", "vojvodine", "crne gore" i nekakve Dalmacije od Neretve na jug do Krfa i bio bi večiti mir i nebi bilo bratoubilačkih ratova !

Milos

26.09.2020. 11:51

Nasao neko iz Velike BiH da drzi lekcije o okupaciji tudje teritorije a bosna ukljucuje preko 65% teritorije 2 naroda koji ne zele da budu okupirani kao sada. Treba svesti Veliku BiH na njene etnicke prirodne i realne granice.

PROFESOR

26.09.2020. 12:38

Ne predstavlja nikakvo iznenađenje da profesor filozofije Enver Halilović napada Predsednika RS Aleksandra Vučića,Srbe i Srbiju,bar za one koji ga dobro poznaju.Studirao je u Prištini gde je na Filozofskom fakultetu magistrirao i doktorirao i držao Nemačku i Savremenu filozofiju.Mentor mu je bio akademik Muhamed Filipović iz Sarajeva.Sve blagodeti koristio je od Srbije jer je inače srpski državljanin,rođen je u Sjenici.Potom je otišao u Bosnu i postao Bošnjak par ekselans zajeno sa svojim bratom Seferom Halilovićem poznatim komandantom zlikovačke jedinice zelenih beretki.

Milos

26.09.2020. 13:22

Nasao neko iz Velike BiH da drzi lekcije o okupaciji tudje teritorije a bosna ukljucuje preko 65% teritorije 2 naroda koji ne zele da budu okupirani kao sada. Treba svesti Veliku BiH na njene etnicke prirodne i realne granice.