UBISTVO LJILJANE SIMIĆ U HERCEG NOVOM: Osumnjičeni uhvaćen u taksiju sa bombom za pojasom

O.M.

21. 09. 2020. u 12:03

ZORAN Marić (47) iz Crne Gore, koji je uhapšen u Foči po poternici zbog sumnje da je u Herceg Novom zajedno sa Radomirom Delićem (36) ubio kanadsku državljanku Ljiljanu Simić (54), uhapšen je dok se nalazio u taksiju koji je iz Foče išao prema Federaciji BiH.

УБИСТВО ЉИЉАНЕ СИМИЋ У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Осумњичени ухваћен у таксију са бомбом за појасом

Foto: Facebook

To je na konferenciji za novinare rekao načelnik PU Foča Velimir Kostović, navodeći da je osumnjičeni uhapšen juče oko 16 časova na lokalnom putu Foča-Jošanica, pokušavajući da pobegne prema FBiH.

Prilikom hapšenja za pojasom trenerke kod osumnjičenog je pronađena ručna bomba M75, a u rancu vojnički bajonet, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Kostović kaže da će osumnjičeni biti predat Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju zbog sumnje da je počinilo krivično delo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

- S obzirom na to da se radi o državljaninu Crne Gore on će primarno biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva, koje će stupiti u kontakt sa Sudom BiH u cilju realizacije crvene Interpolove poternice, odnosno ekstradicije lica nadležnim organima Crne Gore - istakao je Kostović.

Simićeva je kanadska državljanka, a njen nestanak prijavljen je policiji 6. septembra. Njeno telo pronađeno je 12 dana kasnije u selu Mokrine kod Herceg Novog.

Iz crnogorske policije naveli su da su identifikovana dva osumnjičena lica od kojih je jedno uhapšeno u Crnoj Gori, a drugo u Republici Srpskoj.

Uprava policije Crne Gore zahvalila je Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na saradnji i efikasnoj reakciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!