VUČUROVIĆ: Đukanović pokazao opozicioni talenat, dobro je što prihvata realnost

V.K.

19. 09. 2020. u 11:58

ВУЧУРОВИЋ: Ђукановић показао опозициони таленат, добро је што прихвата реалност

Jovan Vučurović / Foto DF

JOVAN Vučurović, poslanik, član predsedništva Nove srpske demokratije i funkcioner DF reagovao je na intervju predsednika DPS, Mila Đukanovića navodeći da nema sumnje da je Đukanović pokazao opozicioni talenat i da je dobro što prihvata realnost i relativno brzo se prilagođava na taj status.

Očigledno je da pojačanom retorikom, koja i jeste svojstvena opoziciji, pokušava da homogenizuje svoje preostalo biračko telo, u situaciji kada se DPS raspada po šavovima. Odatle i one oštre opozicione formulacije, jer valjda u sadašnjoj vlasti niko nije očekivao da ga Đukanović hvali, već on prosto spašava što se spasiti može.  To što još uvijek govori sa pozicije predsednika Crne Gore i nije neka težina, imajući u vidu ovlašćenja koja su mu na raspolaganju, kazao je Jovan Vučurović, poslanik, clan Predsedništva Nove srpske demokratije  funkcioner DF.  -Ono što je važno je da se Crna Gora nalazi na putu duhovne, moralne i ekonomske obnove, da kreće proces stvaranja pravne države, obračun sa kriminalom i korupcijom, polaganje odgovornosti za učinjeno u proteklim decenijama.

Dakle, na novoj vlasti je da izgradi institucije koje su decenijama bile zarobljene i u partijskim rukama, i koje će se uspešno izboriti sa svim izazovima, a opozicija ima pravo da se za svoje ideje bori svim demokratskim sredstvima i to niko ne sme da joj uskrati. Mi moramo pokazati širinu i razumevanje prema drugačijem mišljenju, posebno što smo kao DF toliko dali u borbi za slobodnu Crnu Goru, i koji smo na vlastitu hrabrost i znanje doveli do obaranja režima, i zato nije viteški ,,meriti rep oborenom vuku''.

Ima i onih koji su do juče bili kod Đukanovića, možda ga i glasali 30. avgusta, a sad se distancijaru od njega- pljuju i vređaju onoga kome su se do juče divili. Naše je da konkretno i uporno ukazujemo na sve promašaje prethodne vlasti i očekujemo odgovornost za one koji su radili nezakonito. Uostalom, Crna Gora će znati, kao što je znala i 30. avgusta, da se odbrani od mafije i njenih vođa.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)