OTKAZI BEZ AGITOVANJA? Revanšizam prema radnicima u NP "Skadarsko jezero"

V.K.

12. 09. 2020. u 08:00

POLITIČKU neposlušnost prema odlazećoj stranci sa vlasti, Socijaldemokratama, na svojoj koži osetila su dvojica radnika JP Nacionalni park "Skadarsko jezero" koji su u četvrtak obavešteni da su dobili otkaze!

ОТКАЗИ БЕЗ АГИТОВАЊА? Реваншизам према радницима у НП Скадарско језеро

Arhiva Novosti

Radi se o Veliši Miranoviću i Draženu Ivanoviću koji su saopštili da su zbog politike doživeli pogrom u tom javnom preduzeću. Njih dvojica nisu pristali, da agituju za Socijaldemokrate, koalicionog partnera DPS-a u vlasti kojoj su dani odbrojani, u vreme izborne kampanje.

- Dobio sam otkaz jer sam odbio da skupljam glasove za SD - kategoričan je Ivanović.

Iz Nacionalnog parka poručuju da Ivanović nije dobio otkaz iz političkih razloga nego zato što u minulom vremenu nije obavljao poslove šefa Službe zaštite na zadovoljavajući način. Tvrde da partijski nije kažnjen ni Miranović, nego da je on radio samo na osnovu Ugovora o radu od 10. avgusta do 10.septembra.

- Na loš rad Službe zaštite, kojom je rukovodio Dražen Ivanović, sugerisala je javnost i mnoge NVO koje se bave zaštitom životne sredine. Jedan od zaključaka radne grupe koja se bavi borbom protiv krivolova, bio je da se Služba zaštite reorganizuje, zbog, nažalost, sve više izraženog krivolova - saopštili su iz NPCG, dodajući da je Veliša Miranović bio angažovan Ugovorom o delu, kako bi pomogao Službi zaštite i NVO "Karp sekjuriti" koji su angažovani Sporazumom o saradnji u cilju zaštite biodiverziteta Skadarskog jezera. - Ugovor o delu ne predstavlja radno-pravni odnos, već se on zaključuje radi obavljanja konkretnog posla.

PODMETANjE

MIRANOVIĆ odbacuje navode iz JP, ističući da je do kraja ostao moralan čovek jer nije podlegao raznim pritiscima kako bi zažmirio na krivilov koji se, kako tvrdi, odvijao na Skadarskom jezeru.

- Pokušali su i da mi podmetnu da kradem na ulaznicama, nudili kolegama da me navuku kako bi krivolovcima omogućili da love ribu - kaže Miranović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!