PREKINUT ŠTRAJK RADNIKA U PLJEVLJIMA: Došli do dogovora sa gradonačelnikom, duguju im 17 zarada

M. D.

10. 09. 2020. u 22:38

RADNICI preduzeća Komunalne usluge, nakon tri sata provedenih u holu i stepeništu Opštine, gde su nameravali da nastave štrajk započet 19. avgusta, napustili su zgradu lokalne uprave.

ПРЕКИНУТ ШТРАЈК РАДНИКА У ПЉЕВЉИМА: Дошли до договора са градоначелником, дугују им 17 зарада

Foto: Sindikat

Oni su to uradili nakon razgovora sa gradonačelnikom Igorom Golubovićem.

Vukadin Šljukić, predsednik Sindikalne organizacije Komunalnih usluga kazao je da su sa predsednikom Opštine dogovorili da im se 15. septembra uplati pet hiljada eura na ime pomoći zaposlenima, a isto toliko do kraja meseca.

- Dogovorili smo se i da se zaposlenima omogući kupovina namirnica u iznosu od 50 eura u nekom trgovinskom centru, a tražili smo da nam Rudnik uglja svakom radniku dodeli po dve tone uglja na ime pomoći s obzirom da se nalazimo u teškoj materijalnoj situaciji. Rečeno nam je da Rudniku posnesemo zahtev. Tražili smo i da Opština uplati nešto više od hiljadu eura na ime računa za telefone, koji su isključeni. Predsednik je prihvatio i naš zahtev da se formira komisija koja će ispitati poslovanje bivšeg menadžmenta preduzeća, koje mi smatramo odgovornimm za sadašnje stanje u kojem se nalazimo - rekao je Šljukić.

Radnicima, koji tokom štrajka poštuju minimum procesa rada duguje se 17. zarada a 3. aprila poslednju su primili platu za maj prošle godine.

Opština Pljevlja nedavno je dodelila po 235 eura pomoći za 48 zaposlenih u tom preduzeću.

Radnici zahtevaju i da se odblokira račun preduzeća koji već duže u blokadi drži Poreska uprava i da im se omoguće da dug od oko 340.000 eura izmire u ratama.

Jedan od zahteva je i isplata tri zarade od 17 koliko se duguju zaposlenima u ovom kolektivu.

Preduzeće Komunalne usluge obavljaju usluge sahranjivanja, pijačne usluge, i brine o skloništu za napuštene životninje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!