EVO, SVANU RUJNA ZORA! Milivoje Brdža Brković, vođa "trobojka revolucije", o epilogu bitke protiv Milovog režima

V. KADIĆ

03. 09. 2020. u 12:00

U SVEMU ovome što se desilo u Crnoj Gori, Bog je uzeo učešće, a mi smo samo odigrali jednu lepu ulogu i zbog toga smo mu zahvalni.

ЕВО, СВАНУ РУЈНА ЗОРА! Миливоје Брџа Брковић, вођа тробојка револуције, о епилогу битке против Миловог режима

Foto: V. K.

Živeli smo od danas do sutra, uz molitvu naravno, i došli do cilja. Crna Gora se vratila sebi. Tamo gde je bila borba za trobojke, Zlatica i Zagorič, DPS je uzeo 2.871 glas, a opozicija 8.094. Na početku smo jedne duge bitke u kojoj ćemo morati rašrafiti decenijama stvaran sistem kriminala, korupcije, nepotizma. Kada to završimo možemo početi da iznova gradimo Crnu Goru, pomiriteljsku i slobodarsku, u kojoj nikome neće biti tesno.

Ovo poručuje Milivoje Brdža Brković iz Podgorice, simbol borbe za odbranu svetinja Srpske pravoslavne crkve i rušenja diktatorskog režima Mila Đukanovića. Vođa "trobojka revolucije" rođen je istog dana kad i Milo - 15. februara! I to je jedino što dan kada je ugledao svetlo dana ne može promeniti.

- Već tada sam kodiran da budem opozicionar. Valjda sam to nasledio od oca, đeda, ujčevine, cele porodice. Uz njih sam napravio prve životne, ali, evo, i političke korake. Imam unutrašnju potrebu da stvari menjam nabolje da svi budemo konačno jednaki u Crnoj Gori - navodi popularni Brdža, koji podseća da je revolucija počela zapravo onda kada je u podgoričkom naselju Zlatica nacrtana trobojka.

Foto: Fejsbuk

- To je bila prva naša istorijska lekcija. Jer mnoge bitke smo vojevali pod njom, naši preci časno ginuli za slobodu zlatnu i zato smatram da treba da se ona vrati na velika vrata. Tri boje koje smo crtali širom Crne Gore simbolizuju bratstvo, jedinstvo i slobodu. Mi nismo samo deca trobojke, već i litija koje je organizovaa naša Srpska pravoslavna crkva. Naši hodovi su bili uzvišeni i dostojanstveni. Naša borba odlučna. Naša slika nije primitivizam poslusveta plasiran iz režimske kuhinje, bahato ponašanje pojedinaca koje nije dostojno nas hrišćana. Svanula je rujna zora! - priča neumorno Brdža.

GOSPODA DUHOVNOG KARAKTERA

"PODGORIČKA gospoda" je grupa mladih ljudi koji su podržali osnivanje Narodnog pokreta i dali nemerljivu ulogu u priči stvaranja velike opozicione koalicije. Pored Brdže tu su Maša, Ljubica, Marica, Julija, Stefan, Mladen, Ivan, Radoje i mnogi drugi.

- Mi smo gospoda sa duhovnim karakterom. Dugo smo čekali da smenimo diktatorski režim, ali smo na kraju ipak u tome uspeli. Srećan sam što smo u tom istorijskom trenutku i mi dali svoj doprinos.

Podsećajući se na vreme kada je Đukanović sa 29 godina postao najmlađi premijer u Evropi, Brdža kaže da je nešto slično danas nezamislivo.

- Mladom čoveku nisu dali firmu da vodi, a kamoli državu!

S obzirom na to da je minulih meseci često bio "gost" policije zbog privođenja, podgorički šereti, onako u šali kažu da je Brdža već viđen kao budući direktor Uprave policije.

- Naravno da mi ne pada na pamet da to budem, ali ono što mogu poručiti svima u novoj vlasti je da će grupa "Podgorička gospoda" kojoj pripadam, pomno kontrolisati rad svake državne institucije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!