SA SVIH STRANA OSUDE NAPADA NA ISLAMSKU ZAJEDNICU: Bojović pozvao nadležne da hitno pronađu počinioce napada

M.D.

02. 09. 2020. u 18:48

FUNKCIONER Demokratskog fronta, Vladislav Bojović pozivao je načelnika Centra bezbednosti Pljevlja Dragana Slavulja da pod hitno pronađe i procesuira počinioce sinoćnjeg napada na prostorije Islamske zajednice u Pljevljima.

СА СВИХ СТРАНА ОСУДЕ НАПАДА НА ИСЛАМСКУ ЗАЈЕДНИЦУ: Бојовић позвао надлежне да хитно пронађу починиоце напада

Foto: SNP

- U suprotnom, njega ćemo smatrati direktno odgovornim za ovaj događaj-kazao je Bojović.

On je rekao da se postavlja pitanje zašto policija nije obezbedila zaštitu ovih objekata ako u Pljevljima stvarno postoji opasnost od sukoba i incidenata na nacionalnoj i veskoj osnovi.

-Sada je već jasno svakom razumnom građaninu da se radi o sramnoj podmetačini i poslednjim trzajima tajne službe Mila Đukanovića i Duška Markovića. Da je u pitanju organizovana i višednevna aktivnost odlazeće agenture odlazećeg režima govori i činjenica da su grafiti i leci, u kojima se preti i poziva na sukobe, napisani latinicom.

Izgleda da u kancelariji DPS-a nemaju instaliranu ćirilicu-kazao je Bojović.

e istakao da je Koalicija Za budućnost Crne Gore između ostalog i formirana kako bi se stvorili uslovi za pomirenje i kako bi se konačno prestalo sa vladavinom zasnovanom na podjelama.

-Pad ovog režima je izvestan, dok ovakvi i slični očajnički pokušaji delova njegovih službi, da nešto u poslednjem trenutku promene, dodatno govore o tome koliko ova vlast zaslužuje da bude smienjena-kazao je Bojović.

Iz Socijalističke narodne partije (SNP) Pljevlja osudili su napad na Islamsku zajednicu i naglasili da će  ččiniti sve da se sačuva tradicionalno prijateljstvo i poštovanje među pripadnicima svih vera i nacija u ovoj sredini.

Iz SNP-a su kazali da vandalizam, fizički napadi i ispisivanje parola mržnje, čime se pokušava narušiti međuverski i međuetnički sklad u Pljevljima, zahteva brzu, stručnu i objektivnu reakciju nadležnih državnih organa i neodložno upoznavanje javnosti sa punim imenima i prezimenima počinilaca.

-Izostanak ovakve reakcije države biće jasan signal da iza ovih događaja stoje strukture koje su poražene slobodnom voljom građana na upravo završenim izborima- kažu iz SNP-a.

Tvrde da je očigledno da oni koji su prethodnih decenija vladali u dobroj mjeri i na podgrijavanju međuvjerskih i međuetničkih sukoba očajnički pokušavaju da svoje nečasne radnje ponove i ovih dana.

-U želji da iskažemo spremnost da po svaku cenu sačuvamo mir u našem gradu i da iskreno iskažemo podršku našim prijateljima, komšijama i sugrađanima, danas je predsednik OO SNP-a Pljevlja Budimir Tanjević sa saradnicima, posetio Islamsku zajednicu u Pljevljima i glavnog imama Husein pašine džamije Samira Kadribašića efendiju. U srdačnom i prijateljskom razgovoru zajednički je konstatovano da ovi nemili događaji idu u prilog jedino onima koji ne žele mir i zajedništvo kao preduslove sveukupne demokratizacije crnogorskog društva, pa i opštine Pljevlja- navodi se u saopštenju.

Predstavnici OO SNP-a su iskazali spremnost da članovi ove partije, ukoliko bude potrebno, organizovano i javno danonoćno štite svoje sugrađane islamske veroispovijesti, njihovu imovinu i verske i kulturne objekte.

-Takođe, zajednički je konstatovano da ne može postojati bitnije i preče obaveze nego da se sačuva međusobno poštovanje, tolerancija i miran zajednički život, što je vekovima krasilo Pljevlja i po čemu je ova sredina nadaleko poznata- zaključuju.

I iz Demokratske Crne Gore su najštrije osudili kamenovanje prostorija Islamske zajednice u Pljevljima pozivajući nadležne organe da hitno otkriju počinioce.

Demokrate su naglasile da će tokom narednih noći njihova omladina tokom čitave noći dežurati ispred verskih obekata Islamske zajednice kako bi otkrili eventualne počinioce smišljenih incidenata.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda