VEĆ STE SE OPREDELILI ZA KOGA ĆETE GLASATI: Episkop Joanikije pozvao narod na izbore i da sačuvaju mir i prisebnost

V. K.

27. 08. 2020. u 23:25

EPISKOP budimljansko - nikšićki Joanikije, nakon protesne šetnje ulicama Nikšića pozvao je sa Trga Šaka Petrovića građane da uoči i na predstojećim izborima sačuvaju prisebnost i na miran način glasaju i ostvare ono što žele, i da u predstojećim izbornim danima iskažu mirni, staloženi, ali i odlučni duh.

ВЕЋ СТЕ СЕ ОПРЕДЕЛИЛИ ЗА КОГА ЋЕТЕ ГЛАСАТИ: Епископ Јоаникије позвао народ на изборе и да сачувају мир и присебност

Foto: N. Skenderija

- I da na civilizovan, hrišćanski i odgovaran način, pred Bogom i državom, posvedoče svoju odgovornost u nedelju. Pozivam sve da izađu na izbore kao civilizovani građani, vernici i čestiti narod Crne Gore i da više nikada nijedni izbori ne budu obeleženi falsifikovanjem ljudskih imena, niti kupovinom glasova, kazao je episkop.

-Sramota je za jednu vlast ili državu da kupuje glasove. I to nemojte više dozvoliti. Vlast koja ima potrebu za falsifikovanjem, i sama falsifikat.

Ne treba ja vama da kazujem za koga ćete glasati, jer vi ste se već opredelili, rekao je Joanikije.

Vladika Joanikije se osvrnuo i na litije navodeći da su u njih uprte oči celog sveta koji im se divi.

- Svi narodi, kao i srpski, gledaju u Crnu Goru i dive se vaskrsenju pravoslavlja u Crnoj Gori i hrišćansko - gandijevskom načinu iskazivanja nezadovoljstva i borbe protiv licemerno nazvanog Zakona o slobodi veroispovesti, koji je donio zlo i podele u Crnoj Gori. Narod u Crnoj Gori svojim mirom pobediće i nadvladati takav zakon. U svim vremenima bilo je časno boriti se za slobodu, a posebno za slobodu vere. Ako neka vlast ugrožava slobodu vere, onda je časno boriti se protiv takve vlasti, ali ne oružjem, ne dao Bog, nego „oružjem“ koje je mnogo vatrenije od bilo kog zemaljskog naoružanja, istinom, pravdom, ljubavlju i dobrotom i istajnošću - naveo je Joanikije, zahvalivši građanima što su od trenutka kada je počeo progon Crkve u Crnoj Gori, pokazali i potvrdili veru i odanost svojim svetinjama, što znači i svojim precima.

- Posebno zahvaljujem građanima što su na litijama pokazali istrajnost i gospodstvo duha i što, boreći se protiv nerazumnih odluka vlasti, ni sa jedne litije nije otišla slika nijednog zapaljenog automobila, razbijenog izloga, oborenog kontejnera, bačenog papirića, istakao je vladika Joanikije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije