AMFILOHIJE JE BIO TU KADA SU SVI ZABORAVILI NA MENE: Marović kategoričan - SPC kanonska crkva u Crnoj Gori

V.K.

25. 08. 2020. u 00:00

MAROVIĆ je na Kneževićevo pitanje o spornom Zakonu o slobodi veroispovesti i statusus Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori rekao SPC kanonska crkva u Crnoj Gori i da je Mitropolija crnogorsko-primorska simbol Crne Gore.

АМФИЛОХИЈЕ ЈЕ БИО ТУ КАДА СУ СВИ ЗАБОРАВИЛИ НА МЕНЕ: Маровић категоричан - СПЦ канонска црква у Црној Гори

Foto: D. Dozet

- Zakon o slobodi veroispovesti treba povući - kategoričan je Marović.

Marović je podsetio na vreme kada je mitropolit Amfilohije vodio njega i Đukanovića da dobiju blagoslov od patrijarha Pavla i da je imao razumevanja za brojna politička i javna pitanja.

- Nijedan Marović neće zaboraviti da je Amfilohije bio tu kada su svi otišli od mene. On me je posetio u zatvoru dva dana nakon što sam uhapšen. Sukob Đukanovića sa SPC proističe iz njegove ideološke pozicije, jer smatra da će na taj način zaokružiti crnogorski identitet i državu i u toj interpretaciji da je Crna Gora samo crnogorska i onih građana koji su Crnogorci i glasaju za DPS. To nije onaj isti DPS već je sada Milov DPS.

- Milo je dvostruka ličnost. Ono što njemu može, drugome ne može. Više puta mi je znao reći da je bolje mom sinu da ne radi sa državom. Ja sam u to verovao, a on potpisuje koncesije svom sinu za mini hidroelektrane. Političko samoubistvo je da Đukanović gradi vilu usred Podgorice dok veliki broj mladih ne može da priušti ništa slično. Nadam se da će Đukanović to demantovati tako što u tu kuću nikada neće ući. 

Na pitanje za koga bi glasao na izborima Marović je kazao da smatra da je sada trenutak da se kroz promene dođe do mirnije i perspektivnije Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave