CRNOGORCI SA KOSOVA I METOHIJE: Glas opoziciji na izborima u Crnoj Gori

D. Zečević

24. 08. 2020. u 16:00

CRNOGORSKI politički subjekti i Udruženja građana iz južne srpske pokrajine pozvali su juče(danas) zajedničkim saopštenjem građane Crne Gore da na predstojećim parlamentarnim izborima 30. avgusta glasaju opozicione liste.

ЦРНОГОРЦИ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Глас опозицији на изборима у Црној Гори

Gusinje - Novosti

Naime, Unija Crnogoraca Kosova, Crnogorska liberalna stranka i Udruženje kosovskih Crnogoraca „Matica“ sa zajedničkog sastanka u Kosovu Polju poručuju da je „krajnje vreme da Crna Gora osvane oslobođena od nenarodne vlasti koja je uništila njenu privredu, srozala njenu kulturu i bacila ljagu na herojsku i junačku tradiciju i istoriju naše slavne postojbine“.

- Pridružujemo se apelu našeg mitropolita Amfilohija da svi izađete i glasate protiv bezakonja i za odbranu svetinja koje je napao nakazni i izdajnički režim u Podgorici. Vaša pobeda biće i naša pobeda. Vašom pobedom olakšaćete i život ugnjetavanim i ponižavanim Crnogorcima na Kosovu i Metohiji. Sa narodom Crne Gore smo, i jedva čekamo da 30. avgusta dođemo da vas bratski izgrlimo i izljubimo, da jedni drugima čestitamo pobedu, iako nama vlast ne da pravo glasa kao što daje mogućnost Bošnjacima i Albancima sa Kosova i Metohije da glasaju i u Crnoj Gori i ovde gde inače žive –navodi se u saopštenju za javnost koje su potpisali Slobodan Vujačić predsednik Unije Crnogoraca Kosova, Radoman Doderović predsednik Crnogorske liberalne stranke i Boban Filipović iz Udruženja kosovskih Crnogoraca „Matica“.

Sve ove asocijacije podržale su apel građanima Crne Gore kojim se pozivaju da poverenje 30.avgusta daju opozicionim listama, dok su kosovske Bošnjake i Albance, koji su, kako se navodi u soapštenju za javnost, nezakonito duplo upisani kao glasači pozvali da ne idu na glasanje i „rizikuju gubljenje državljanstva i krivičnu odgovornost.“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?