NOVLJANI PORUČILI: Svetinje su naš dom (FOTO)

V. V.

24. 08. 2020. u 01:14

NEDELjU su i 23. avgusta Novljani objili litijama.

НОВЉАНИ ПОРУЧИЛИ: Светиње су наш дом (ФОТО)

Foto: V. V.

Jutro litijom na moru, barkama koje su plovile zalivom uz muziku i okićene trobojkama ka Miholjskoj Prevlaci. Veče molitvenom šetnjom, od crkve Svetog Spasa na Toploj do crkve Sv Arhanđela Mihaila na Belavisti, u Starom Gradu pa opet nazad do Tople.

Po ko zna koji put pokazali su jasno i sigurno svoje protivljenje zakonu o slobodi veroispovesti i još jednom dali zakletvu pred Svetim Vasilijem Ostroškim da će braniti svetinje.

Pred polazak im se obratio jerej Zoran Miljanić objasnivši da su svetinje primarni dom svakog vernika, a onda podsetio na riči oca Justina, blaženopočivšeg igumana Savinskog.

-Tada, 2005. godine, mi je rekao: „Ko se jednom najede hleba i svetinje, nikada se više neće nijednim drugim hlebom zasititi dovoljno!" Svetinja je naš primarni dom, a naše kuće naš drugi dom. Vaše srce vas je dovelo večeras u vaš dom, pred crkvu Svetog Spasa, a potom će i do crkve Svetog Arhangela Mihaila. Zar nam iko treba braniti da idemo u svoj dom, u svoju kuću? Svetinje pripadaju narodu - kazao je otac Zoran Miljanić.

Foto: V. V.

Foto: V. V.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)