PODRŠKA ODBRANI SVETINJA: Drobnjaci i Uskoci uz SPC i verujući narod

V. K.

22. 08. 2020. u 23:39

PODRŠKU Srpskoj pravoslavnoj crkvi i verujućem narodu u Crnoj Gori daju Drobnjaci i Uskoci.

ПОДРШКА ОДБРАНИ СВЕТИЊА: Дробњаци и Ускоци уз СПЦ и верујући народ

Foto: Eparhija budimljansko-nikšićka

Njih 1.064 potpisalo je peticiju, u znak protesta zbog progona SPC od strane režima u Podgorici kroz usvojeni Zakon o slobodi veroispovesti.

Inače, zakon je u ovom kraju naišao na otpor vernog naroda kroz masovne krsne hodove.

- Ovom peticijom mi dole potpisani Uskoci i Drobnjaci dajemo punu podršku SPC i svim njenim eparhijama u odbrani svetinja. Tako nam Bog pomogao - navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)