POLICIJA PREKINULA KORIDU: Prisustvovalo čak 700 građana

O. MATAVULj

18. 08. 2020. u 06:45

PRIPADNICI MUP Republike Srpske minulog vikenda prekinuli su koridu u selu Liskovica, kod Mrkonjić Grada, i sa nje rasterali više stotina građana zbog nepoštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

ПОЛИЦИЈА ПРЕКИНУЛА КОРИДУ: Присуствовало чак 700 грађана

Foto Facebook

Odlukom štaba na javnim mestima dozvoljeno je okupljanje do 50 građana, a na borbama bikova u Liskovici u nedelju je zatečeno oko 700 građana. Gotovo niko nije nosio zaštitnu masku, dok su "navijači" fizičku distancu držali uglavnom od bikova.

Prema nezvaničnim informacijama, borbe je organizovao nezvanični kralj korida ovog kraja Stipo Bilandžija, protiv kojeg će tužilaštvu biti dostavljen izveštaj zbog sumnje da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije.

- Taj javni skup uopšte nije bio prijavljen. Protiv organizatora će osim krivičnog, biti pokrenut i prekršajni postupak zbog neprijavljivanja javnog skupa - navode u MUP RS.

U policiji pojašnjavaju da su proteklog vikenda u saradnji sa komunalnom policijom i inspekcijskim službama sproveli niz akcija u cilju provere poštovanja mera Republičkog štaba.

- Izdato je ukupno 17 prekršajnih naloga u ugostiteljskim objektima zbog nepoštovanja Zaključka o zabrani okupljanja više od 50 lica na jednom mestu - rekla je Mirna Miljanović, načelnik Odeljenja za odnose sa javnošću MUP RS.

U pojedinim kafićima je, kako navodi, zatečeno više od 100 gostiju. Pojašnjava da su evidentirana tri krivična dela nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije u Derventi i Trebinju, te na koridi u Mrkonjić Gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)