SPREČEN ŠVERC CIGARETA: U Podgorici zaplenjen tovar cigareta vredan MILION evra

Tanjug

10. 08. 2020. u 15:41

СПРЕЧЕН ШВЕРЦ ЦИГАРЕТА: У Подгорици заплењен товар цигарета вредан МИЛИОН евра

Foto: MUP BiH

U PODGORICI zaplenjena velika kolicina cigareta bez akciznih markica, a procenjena vredost ilegalnog tovara je više od milion evra, saopšteno je danas iz Uprave poicije I Uprave carina.

Cigarete su zaplenili pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u saradnji sa službenicima Uprave carina postupajući po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, 8. avgusta ove godine, navodi se u saopštenju i dodaje da je reč o akciji „Arka”.

Ovom akcijom je, kažu, prekinut lanac krijumčarenja cigareta.

U Podgorici je zaplenjeno teretno motorno vozilo sa priključnim vozilom bjelopoljskih registarskih oznaka na čijem utovarnom delu se nalazilo 1.243 paketa inostranih cigareta bez akciznih markica.

Istog dana uhapšeni su državljani Crne Gore S.B. i N.B. za koje se osnovano sumnja da su bili deo organizovane kriminalne grupe koja je na organizovan način uzela ispod carinskog nadzora inostrane cigarete bez akciznih markica iz skladišta Slobodne zone Luke Bar.

Procenjena vrednost oduzetih cigareta, koje su namenjene sivom tržištu Crne Gore, kao i daljem krijumčarenju u zapadnoevropske zemlje iznosi više od milion evra, preneo je portal RTCG.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Siniša B

10.08.2020. 22:05

Hapsi gazdu. Milo je u svetu poznat kao najveći švercer cigareta a zadnje vreme je proširio biznis i na ostale poroke uz bliske rodbinske veze sa šiptarima.