CRNA GORA UPROPASTILA TURISTIČKU SEZONU: Nesposobni režim stvorio gubitak od milijardu evra

Novosti online

10. 08. 2020. u 15:24

VLADA Crne Gore je svojim pre svega, političkim odlukama potpuno upropastila turističku sezonu i stvorila gubitak koji će biti na nivou jedne milijarde evra - saopštili su iz koalicije Crno na bijelo.

ЦРНА ГОРА УПРОПАСТИЛА ТУРИСТИЧКУ СЕЗОНУ: Неспособни режим створио губитак од милијарду евра

Foto: V. V.

- U susednoj Hrvatskoj u julu mesecu prihodi od turizma bili su na nivou od 50 odsto od prošlogodišnjih, a za prvih 10 dana avgusta skoro 60 odsto, a na nekim mestima čak i do 70 odsto. Zakrčeni su autoputevi priliv turista je iznad svih očekivanja. U Bosni i Hercegovini na primorju je istorijska sezona i već duže vreme nema slobodnog kreveta u Neumu. U Albaniji je sezona znatno bolja nego u Crnoj Gori, iako je u toj zemlji pad osjetniji nego u Hrvatskoj i BiH. Po podacima njihove nacionalne turističke organizacije, situacija je daleko bolja nego u Crnoj Gori - kazali su iz koalicije Crno na bijelo.

Iz te platforme pitali su Vladu Crne Gore kako je moguće da su donosili ovakve odluke, kada je poznato da i u ovim zemljama regiona ima zaraženih od KOVID-a 19, ali da su uprkos tome uspele da privuku jedan deo turista u svoje zemlje.

- Tužna je i poražavajuća činjenica da Crna Gora, u kojoj 25 odsto BDP-a čini turizam, već duže vreme nema resorsnog ministra, a da je NKT više puta izjavio da se nekako mora sačuvati i ekonomska supstanca našeg društva. Da li je normalno da su Vlada i NKT sve podredili predstojećim izborima i na taj način doveli građane Crne Gore, ugostitelje, turističke poslenike, ali i mnogobrojne povezane đelatnosti na prosjački štap, a da će sada, dvije neđelje pred izbore, ipak omogućiti nesmetani ulazak u našu zemlju i to ne zbog odmora, nego zbog glasanja.

Iz Crno na bijelo naglašavaju da je milijarda evra koju će Crna Gora ove godine izgubiti nenadoknadiva, s obzirom na to da se radi o prilivu novca sa strane, koji je neophodan za normalno funkcionisanje našeg ekonomskog sistema.

- Građani Crne Gore treba da znaju da je isključivi krivac za uništavanje turističkog proizvoda Vlada Crne Gore, koja ne sme da se krije iza navodne brige o zdravlju stanovništva i da istovremeno organizuje izborni proces. Korone ima u Crnoj Gori, ali ima je i u BiH, Hrvatskoj i Albaniji. Jedina je razlika što kod nas nema turista. Zato neka se građani dobro zapitaju kome će i kako dati poverenje da upravlja njihovim životima u naredne četiri godine - zaključuju iz ove platforme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024