SMETA IM SVE ŠTO JE SRPSKO: Marka su uhapsili u Nikšiću zbog isticanja "zastave druge države" - Gvozdenog puka Kraljevine Srbije!

V. K.

05. 08. 2020. u 13:10

MARKA Kovačevića portparola Nove srpske demokratije, koji se nalazi kao kandidat na listi poslanika koalicije "Za budućnost Crne Gore", policija je procesuirala sa još 22 Nikšićanina, zbog učešća u auto litijama koje su se masovno organizovale u Nikšiću, kao i zbog isticanja zastave "druge države".

СМЕТА ИМ СВЕ ШТО ЈЕ СРПСКО: Марка су ухапсили у Никшићу због истицања заставе друге државе - Гвозденог пука Краљевине Србије!

Foto: Privatna arhiva

Međutim, Kovačevićev "greh" je što je isticao repliku zastave Gvozdenog puka Vojske Kraljevine Srbije iz Prvog svetskog rata!

- Imam pravo da kao Srbin baštinim našu tradiciju i istoriju, i da u vremenu kada treba braniti svetinje podsećamo na najhrabrije koji su branili svoj narod u prošlosti - kazao je za "Novosti" Kovačević.

- Posebno želim da istaknem da mi nije bilo omogućeno da policijski zapisnik dobijem na srpskom jeziku i ćirilici, na što po Ustavu imam pravo. Zbog toga ću ih tužiti.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna