TUČA NA ŽABLJAKU: Ko je odgovoran za napad na bivšeg policajca?

M. Drobnjak

31. 07. 2020. u 19:37

ТУЧА НА ЖАБЉАКУ: Ко је одговоран за напад на бившег полицајца?

Privatna arhiva

NAKON ocene svih prikupljenih dokaza, biće doneta odluka da li u radnjama nekog ili nekih lica ima nekog od elementa krivičnog dela koje se gone po službenoj dužnosti - kazala je Nataša Bajčeta, državna tužiteljka.

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima je formiran predmet povodom  incidenta koji se u utorak veče dogodio na Žabljaku, a čiji su akteri braća Dragić Milinko i Vojimir, jedan službenik policije a drugi službenik UIKS-a,sa jedne strane i bivši  policajac Vuk Vuković i njegovog brata Veso sa druge strane.

-Predmet povodom tog događaja je formiran i nakon ocene svih prikupljenih dokaza, biće doneta odluka da li u radnjama nekog ili nekih lica ima nekog od elementa krivičnog dela koje se gone po službenoj dužnosti-kazala je Nataša Bajčeta, državna tužiteljka i potparolka ODT Pljevlja.

Do incidenta je, prema tvrdnjama očevidaca, došlo kada su Braća Dragić Milinko i Vojimir, jedan službenik policije a drugi službenik UIKS-a, napali bivšeg policajca Vuka Vukovića i njegovog brata u jednom lokalu na Žabljaku.
Sve je počelo susretom u jednom žabljačkom lokalu u kom je Milinko Dragić navodno opsovao Vuka Vukovića i nazvao ga izdajnikom. Braća Vuković su, prema priči očevidaca koji su želeli da ostanu anonimni,tada otišli iz tog lokala u drugi i da je tamo došlo do tuče kada su tamo došli i Dragići.
Usledila je opšta tuča posle koje su svi privedeni.
-Moj brat i ja smo ušli u jedan lokal, kad smo videli braću Dragić ja sam prišao da im se javim,jer ih poznajem od ranije. Oni su počeli sa uvredama, i kazali mi da sam izdajnik, i počeli su sa nekim psovkama - kazao je nakon incidenta za „Novosti“ Vuk Vuković.
On je dodao, da su on i brat želeći da izbegnu svaki sukob, izašli iz lokala i otišli u drugi.
-U lokal su za nama došli i Dragići i odmah su nasrnuli na nas. Pri tom su pozvali i „podršku- ispričao je Vuković naglasivši da za to postoji više od 15 svedoka, koje je on predložio nadležnim organima.
Bivši policajac Vuk Vuković je nedavno napustio policiju u znak podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, nakon što je nosio krst na protestnoj litiji u Budvi.
-Znao sam da će biti provokacija, ali nisam verovo da će u mom rodnog gradu, na ovakav način bez ikakvog povoda, da me napadnu.
Sumnjam da će napada biti još. U toj situaciji čovek ne zna šta raditi.Nekad pomislim da je jedino rešenje tražiti azil i ići iz Crne Gore-kaže Vuković.

                                              

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Bambi

01.08.2020. 12:16

Nikud ici iz Crne Gore,kakav azil? Pa oni bi to i voleli. Svi Srbi da ostanu u C.G i da se na legitiman nacin bore za SVOJA prava koja im pripadaju i nicija vise, ko sto vlast hoce da prikaze.